Vahvimmat silmälasit - Piilolinssioptikko

Vahvimmat silmälasit

Osta silmälasit tai piilolinssit netistä!

Yli 5 000 kehyksen valikoima, valtava valikoima piilolinssejä ja voittamaton asiakaspalvelu

Mister Spex (Lensstore)

Aina silloin tällöin näöntarkastuksessa asiakkaat miettivät, että minkälaisilla voimakkuuksilla silmälaseja on vielä saatavissa eli mitkä ovat kaikista vahvimmat silmälasit.

Kun mietitään yleisellä tasolla kuinka vahvoja silmälasilinssejä on mahdollista valmistaa, ovat suurimmat voimakkuudet saatavissa yksiteholinsseihin. Yksiteholinsseissä valmistusrajat tulevat vastaan noin +-20 luokassa.

Mikäli asiakkaalla on suuret voimakkuudet (yli +-10 dioptria), ei kaikenlaisia linssejä ole välttämättä saatavissa. Esimerkiksi pluspuolella näin isoihin voimakkuuksiin ei ole yleensä saatavilla moniteholinssejä.

Myöskään kaikkia materiaaleja ja ominaisuuksia, kuten auringon valon mukaan tummuvuutta tai polarisoivaa linssiä, ei yleensä löydy markkinoilta.

Sopivan linssin etsiminen voi kestää hetken

Isojen voimakkuuksien kanssa ei optikkoliikkeestä välttämättä pystytä heti kertomaan mitä kaikkea on saatavilla. Itse pyrin henkilökohtaisesti kuitenkin aina selvittämään mistä asiakkaalle löytyisi parhaat mahdolliset linssit löytääkseni asiakkaalla toimivan ratkaisun.

Yleensä valmistajat tarvitsevat mahdollisimman tarkat tiedot siitä mitä halutaan, jotta he pystyvät laskemaan voisiko kyseistä tuotetta valmistaa.

Tämän takia joissain tilanteissa asiakkaalle joudutaan valitsemaan kehykset ennen kuin tiedetään varmasti onko laseja mahdollista saada. Tämä johtuu siitä, että vasta tarkkojen voimakkuustietojen ja valitun kehyksen avulla voidaan laskea mitä linssivaihtoehtoja on mahdollista valmistaa asiakkaan voimakkuuksilla.

Vahvemmat voimakkuudet eivät välttämättä auta

Kun puhutaan vahvemmista silmälaseista, on hyvä huomioida vahvimpien mahdollisten lasien olevan aika monitahoinen kysymys.

Ensimmäisenä kannattaa huomioida se, että aina vahvemmat silmälasit eivät auta. Jos silmässä on esimerkiksi jokin silmäsairaus, voi olla että mikään lasivoimakkuus ei paranna näkemistä. Asiakas ei siis näe sen paremmin, vaikka hänelle laitettaisiin kuinka vahva linssi tahansa. Tässä tapauksessa vahvimmat mahdollisemmat lasit voivat olla vaikka -1,00.

Asiakkaat tulevat myös säännöllisesti hakemaan nimenomaan vahvempia laseja kun vanhoilla laseilla ei enää näe. Aina vahvuuksien lisääminen ei kuitenkaan paranna näkemistä, vaan kyse voi olla jostakin muusta asiasta.

Esimerkiksi liian suuri miinusvoimakkuus voi aiheuttaa samanlaisia oireita kuin liian pieni voimakkuus. Tällöin voimakkuuden vähentäminen voi parantaa näkemistä.

Joissain tilanteissa tätä voi olla kuitenkin hankala selittää asiakkaalle. Pieni osa asiakkaista voi olla jopa kiukkuisia jos optikko tai silmälääkäri ei ole määrännyt hänelle nimenomaan vahvempia laseja kun vanhoilla ei näy tarkasti.

Kirjoitus on julkaistu 1.5.2011 ja päivitetty 20.5.2014.

Osta silmälasit tai piilolinssit netistä!

Yli 5 000 kehyksen valikoima, valtava valikoima piilolinssejä ja voittamaton asiakaspalvelu

Mister Spex (Lensstore)

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa
Piilolinssioptikko Google+:ssa

Jätä kysymys tai kommentti

*