Apua heikosti näkevälle silmälasien valintaan esimerkiksi kehysesittelylaitteesta

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Melko usein asiakkaat kokevat uusien silmälasien kehysten valinnan hankalaksi. Ongelmia aiheuttaa se, että ilman voimakkuuksia on hankala nähdä miltä uudet kehykset näyttävät oikeasti omilla kasvoilla.

Perinteisesti tällaisten henkilöiden on pitänyt luottaa makutuomareiden sanaan ja suurentavaan peiliin. Viime vuosina tekniikka on kuitenkin tuonut tähänkin asiaan helpotusta.

Tässä kirjoituksessa olen kertonut kolmesta uusien kehysten valintaa helpottavasta mahdollisuudesta.

Kehysesittelylaitteet

Markkinoille on tullut kehysvalintaa helpottavia kehysesittelylaitteita, joiden avulla asiakas voi katsella ja vertailla erilaisia kehyksiä omilla kasvoillaan. Kyseisiä laitteita löytyy jo jonkin verran optikkoliikkeistä. Valitettavasti ne ovat kuitenkin vielä varsin harvinaisia korkean hinnan vuoksi.

Varsinaisten kehysesittelylaitteiden lisäksi liikkeessä voi olla käytössä tablettitietokone, jolla voidaan ottaa kuvia kehyksistä.

Valokuvat valinnan tukena

Asiakkaat ottavat yhä enemmän ja enemmän valokuvia omilla laitteillaan helpottaakseen kehysvalintaa. Kun kehystä kokeillaan, niin samalla siitä otetaan tai pyydetään ottamaan kuva omalla digikameralla, matkapuhelimella tai tabletilla. Näin kuvia voi katsoa vielä rauhassa kotonakin ja miettiä valintaa rauhassa.

Värien oikeellisuus kehysesittelylaitteiden ja valokuvien haasteena

Valokuvien ja myös kehysesittelylaitteiden ongelmana on mielestäni värien oikeellisuus. Monesti esimerkiksi kehyksen värit voivat näyttää valokuvassa erilaiselta kuin luonnossa. Tällöinhän ongelmaa ei kuitenkaan ole, kun kehykset pääsee näkemään myös oikeasti ennen valintaa.

Omassa työssäni olen huomannut, että varsinkin naiset kiinnittävät huomiota kuvissa kehyksen lisäksi myös muihin asioihin. Hyvin tuttu kommentti on, että ”olenko minä noin ryppyinen” tai ”kulmatkin on nyppimmättä” ?

Myös piilolinssejä voi käyttää apuna

Ei kannata unohtaa, että useimmissa optikkoliikkeessä voi saada piilolinssit silmään kehysvalinnan ajaksi. Tämä on mahdollista, vaikka linssejä ei olisikaan aiemmin käyttänyt. Tällöin optikko laittaa linssit silmään ja ottaa ne pois kehysvalinnan jälkeen.

Jos optikko ei huomaa tätä mahdollisuutta ehdottaa, kannattaa itse kysyä piilolinssejä kehyksen sovituksen ajaksi silmään.

Kirjoitus on julkaistu 21.2.2010 ja päivitetty 21.4.2014.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa