Aurinkolasimuoti 2015 – vähän pienempää kehystä

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

–> Katso kirjoitus ja kuvia vuoden 2016 aurinkolasimuodista.

Vogue 2916 aurinkolasi

Vogue 2916 on tyylikäs naisten aurinkolasi, joka on mielestäni elegantti kokonaisuus kevyesti liukuvärjätyin linssein ja kauniine sangan koristuksineen.

Päivien pidetessä ja aurinkoisten kevätpäivien toivottaessa lisääntyessä on aika kirjoittaa vuoden 2015 kevään ja kesän aurinkolasimuodista.

Olen kirjoittanut vuosittain aurinkolasimuodista vuodesta 2009 saakka eli yhteensä olen kirjoittanut kuuden eri vuoden muodista. Aikaisempia kirjoituksia lukiessa itseänikin alkoi huvittaa kuinka vähän muodissa on loppujen lopuksi tapahtunut. Samalla huomasin maininneeni useampana vuonna Ray-Banin Wayfear-mallin ja niin tulen tekemään tänäkin vuonna. Ilmiselvästi oma makuni on pysynyt hyvin samanlaisena tai sitten Wayfear on kehittynyt muotini mukaisesti.

Ray-Ban 3136 aurinkolasi

Ray-Ban 3136 on kevytlinjainen, kullanvärisellä kehyksellä ja punaisella peililinssillä varustettu aurinkolasi. Sopii trenditietoisen kasvoille tänä keväänä ja kesänä.

Vuoden 2015 malliston mielestäni selvin muutos aikaisempiin vuosiin on peilipintaisten aurinkolasien määrän lisääntyminen. Toki peililinssejä on ollut tarjolla jo pitkään etenkin sporttimalleissa ja nuorten suosimissa malleissa. Tänä vuonna peilipintaa on tarjolla kuitenkin eri väreissä ja kaikenlaisiin kehyksiin. Mielestäni peilipinta antaa korumaisen sävähdyksen esimerkiksi myös aikuisten naisten aurinkolaseihin.

Luulisin kuitenkin, että edelleen peililinssit valitaan pääasiassa urheilulaseihin. Lisäksi oman kokemukseni perusteella peilipinta kiehtoo enemmän nuoria asiakkaita.

Jännää nähdä aurinkolasikaupan alkaessa kunnolla valitaanko peilipinta helpommin myös muihin aurinkolaseihin.

Kehysten koko aiempaa maltillisempaa

Vogue 2916 aurinkolasi

Vogue 2916 on tyylikäs naisten aurinkolasi, joka on mielestäni elegantti kokonaisuus kevyesti liukuvärjätyin linssein ja kauniine sangan koristuksineen.

Aurinkolasimuoti on tänä vuonna ehkä hieman maltillisemman kokoista kuin muutamana edellisvuotena. Mallistoissa on kuitenkin yhä tavallaan yli-isoja kehyksiä. Mielestäni muoti ei ole kuitenkaan kauttaaltaan niin kookasta kuin vielä joitakin vuosia sitten.

Kehyksen kokoa valitessa kannattaa luonnollisesti kuitenkin muistaa muodin lisäksi myös käyttötarkoitus. Esimerkiksi paljon vesillä tai hangilla oleva tarvitsee ehdottomasti riittävän ison kehyksen, joka suojaa eri suunnista tulevalta heijastukselta.

Kehykset muodoltaan pyöreitä tai soikeita – koristeita maltillisesti

Ray-Ban 2140 aurinkolasi

Ray-Ban 2140 Wayfarer on klassikkomalli, joka on tälle kaudelle “pukenut” ylleen farkut.

Tämän vuoden malliston kehykset ovat pääasiassa muodoltaan pyöreitä tai soikeita. Pyöreälinjaisia kehyksiä on niin naisten kuin miesten malleissa.
Logot ja aisojen koristeet ovat varsin maltillisia. Jonkin verran kehyksistä löytyy esimerkiksi nahalla tai farkkukankaalla päällystettyjä vaihtoehtoja.

Yksi esimerkki farkkukankaalla päällystetystä kehyksestä on Ray-Banin Wayfear kehyksen denim-malli.

Kehysten ja linssien väreistä

Persol 3103 aurinkolasi

Persol 3103 on ajaton miesten kehys, jossa on yhdistetty muovia ja metallia.

Väreiltään kehyksissä on paljon ruskean ja mustan lisäksi punaisen ja sinisen eri sävyjä.

Useissa aurinkolaseissa on käytetty liukuvärjäystä eli kehyksen ylä- ja alareuna ovat eriväriset. Mallistoissa on myös kehyksiä joiden kehys kerroksittain erivärinen.

Linssien värit ovat useimmiten perinteiset ruskea, harmaa tai vihreä.

Peilipintaisia linssejä on tosiaan tarjolla lukuisen erivärisinä. Varsinkin naisten aurinkolaseissa on liukuvärjättyjä linssejä.

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa