Peilipintaiset aurinkolasit

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Peilipintaiset aurinkolasit ovat oman kokemukseni mukaan asia, joka jakaa mielipiteet todella vahvasti. Osa asiakkaista tykkää peilipinnasta ja valitsee aina ne aurinkolaseihinsa. Osa puolestaan lähes inhoaa niitä.

Henkilökohtaisesti tykkään peilipinnasta urheilulaseissa. Yleiskäyttöön tulevissa aurinkolaseissa suosin sen sijaan ilman peilipintaa olevia laseja.

Nykyään peilipinnalla varustettuja aurinkolaseja löytyy valikoimista huomattavasti paremmin kuin vielä joitain vuosia sitten. Onkin paikallaan kirjoittaa oma kirjoitus peilipintaisista aurinkolaseista.

Tarkemmin peilipinnasta

Peilipintaiset linssit voidaan jakaa kahteen ryhmään, täysin peilimäisiin linsseihin sekä niin sanottuihin puolipeilillä oleviin linsseihin. Puolipeilillä tarkoitetaan linssiä, jonka läpi silmä kuultaa jonkin verran.

Linssin värien määrä on kasvanut viime vuosina valtavasti. Nykyään suosittuja värejä ovat esimerkiksi kullan, hopean, sinisen, vihreän sekä punaisen eri sävyt.

Käsittääkseni peilipinta valmistetaan linssin pintaan jollain tavalla höyrystämällä. Tarkemmin en tunne valmistustapaa.

Nykyaikaiset peilipinnat ovat yleensä varsin hyvin kestäviä. Linssien puhdistuksessa kannattaa kuitenkin noudattaa valmistajan linsseilleen suosittelemia ohjeita ja puhdistusaineita. Liian voimakkaat pesuaineet saattavat jättää peilipintaan rumat jäljet.

Luonnollisesti myöskään peilipintaisia linssejä ei kannata puhdistaa kuivana. Näin vältytään linssien naarmuuntumiselta.

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Peilipinnan hyvät puolet

Melko usein peilipintaiset aurinkolasit valitaan ihan visuaalisen takia. Asiakkaat haluavat siis peilipintaiset aurinkolasit, koska ne näyttävät hyviltä.

Peilipintaisessa linssissä on kuitenkin myös oikeasti hyviä ominaisuuksia verrattuna tavallisiin aurinkolaseihin. Tärkein ominaisuus on se, että peilipinnalla saadaan vähennetty linssin valonläpäisyä tavallista aurinkolasia enemmän. Tämän takia peilipinnasta on todellista hyötyä esimerkiksi jäätiköillä tai vastaavissa paikoissa liikkuessa.

Elokuvissa peilipintaisia aurinkolaseja näkyy usein erilaisten turvamiesten silmillä. Olen monesti miettinyt, että näistä voi olla jopa iloa esimerkiksi yleisöjoukkoa tarkastellessa. Näin yleisöstä ei nähdä mihin katse on tarkalleen kiinnittynyt.

Suomessa en ole kuitenkaan myynyt peilipintaisia linssejä tähän tarkoitukseen:)

Peilipinnan huonot puolet

Omasta mielestäni keskustelu ihmisen kanssa, jolla on peilipintaiset aurinkolasit, on jotenkin epäluontevaa. Mielestäni ihmisten kanssa keskustellessa olisi mukava nähdä heidän silmät, eikä vain omaa kuvaa heijastumassa linssin pinnasta.

Tämän takia en suosittelisi peilipintaisia aurinkolaseja esimerkiksi asiakaspalvelussa tai myyntitehtävissä toimiville, vaikka olosuhteet vaatisivatkin aurinkolasien käyttämistä.

Itse olen ollut aina siinä uskossa, että peilipintaisia aurinkolaseja ei kannattaisi käyttää tilanteissa, joissa niihin voi roiskua suolavettä. Nyt kun alan kuitenkin asiaa ajattelemaan, niin en osaa sanoa miksi suolaisesta vedestä olisi haittaa peilipinnalle. Lisäksi vesillä ollessa peilipinnasta olisi oikeasti hyötyä sen tehokkaan häikäisyn estämisen takia.

Tämä asia minun täytyykin varmistaa, niin en tule antaneeksi mahdollisesti vääriä ohjeita asiakkailleni.

Peilipintaiset linssit omilla vahvuuksilla

Peilipintaisia linssejä löytyy osalta valmistajilta myös omilla vahvuuksilla. Peilipinta on saatavissa yksiteho- ja moniteholinsseihin.

Linssien värikirjo ei välttämättä omilla vahvuuksilla ole niin laaja kuin ilman vahvuuksia. Yleensä vahvuuksilla oleviin peililinsseihin on valittavissa kulta, hopea tai sinisävyinen peilipinta.

Peilipintaisten aurinkolasien hinta

Ilman vahvuuksia olevissa aurinkolaseissa peilipintaiset aurinkolasit ovat yleensä hieman arvokkaampia kuin ilman peilipintaa olevat.

Vahvuuksilla olevissa aurinkolaseissa hinnan ero peilipintaisten ja pinnattomien aurinkolasien välillä voi olla useamman satasenkin verran. Tämä johtuu siitä, että vakiosarjan linssejä löytyy niin sanottuina varastotuotteina. Peilipintaiset linssit ovat puolestaan aina erikseen asiakkaan tilauksen pohjalta tehtyjä hiomolinssejä.

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa