Suncovers – aurinkolasit silmälasien päälle

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Suncovers aurinkolasit ovat silmälasien päällä lisättävät aurinkolasit. Suncoversit ovat lähes normaalien aurinkolasien näköiset, mutta niitä käytetään siis normaalien silmälasien päällä.

Kuullessani kyseisestä tuotteesta ensimmäisen kerran suhtauduin ideaan todella epäluuloisesti, eivätkä kuvatkaan vakuuttaneet minua. Ajatus kaksista laseista päällekkäin tuntui kerta kaikkiaan oudolta ja sen toimivuuteen oli hankala uskoa.

Päästyäni testaamaan suncoverseja vakuutuin kuitenkin niiden ideasta. Lasit istuvat hämmästyttävän hyvin useimpien silmälasien päälle, eikä niitä tarvitse mitenkään erikseen kiinnittää silmälaseihin.

Tämän takia lasit sopivatkin käytettäväksi hyvin erilaisten silmälasien kehysten kanssa. Itse en ole törmännyt kuin muutamiin kehyksiin, joiden kanssa suncoversin käyttäminen ei onnistunut.

Päässä suncoversit näyttävät aika lailla normaaleilta aurinkolaseilta. Tarkemmin katsomalla huomaa kuitenkin henkilöllä olevan kahdet lasit.

Välttämättä suncoversit eivät ole se tyylikkäin aurinkolasivaihto. Tehtävänsä, eli häikäistymiseltä ja UV-säteilyltä suojaamisen ne kuitenkin täyttävät.

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Parhaiten suncoversit soveltuvat toisiksi aurinkolaseiksi

Käyttökelpoisuudestaan huolimatta suncoversit soveltuvat mielestäni parhaiten toisiksi aurinkolaseiksi.

Yksi hyvä käyttökohde suncoverseille on niiden säilyttäminen autossa. Näin auringon yllättäessä autolla liikkuessa ovat ainakin jotkut aurinkolasit käytettävissä, vaikka ykköslasit olisivat unohtuneet muualle.

Etenkin autoillessa suncoversien käyttäjien kannattaa huomioida kuitenkin muutama seikka.

Koska lasit ovat toisten lasien päällä, voivat ne istua varsin kaukana silmästä. Tällöin kehyksen leveä aisa saattaa kaventaa näkökenttää hyvinkin voimakkaasti. Näkökentän kapeneminen kannattaakin huomioida etenkin liikenteessä.

Toinen huomioitava seikka on se, että lasien istuessa kohtuullisen kaukana silmästä voi se aiheuttaa heijastuksia lasien välistä.

Osalle ihmisistä myös ainoat aurinkolasit

Osa ihmisistä käyttää suncoverseja ainoina aurinkolaseina. Luonnollisesti ne ovat huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin esimerkiksi aurinkolasit vahvuuksilla. Omassa työssäni olen huomannut että varsinkin iäkkäämmät henkilöt ovat ottaneet suncovers aurinkolasit omikseen.

Suncoverseja voi myös käyttää halutessaan myös perinteisinä aurinkolaseina ilman silmälaseja. Tähän tarkoitukseen löytyy kuitenkin myös parempia vaihtoehtoja.

Suncoversien hinta ja mallisto

Suncovers aurinkolaseja valmistaa useampi eri valmistaja ja niitä löytyy useita eri värejä ja malleja. Tunnetuin merkki Suomessa on Polaroidin Suncovers, mutta myös muilta valmistajilta löytyy tosiaan näitä silmälasien päälle laitettavia aurinkolaseja.

Ostopaikasta riippuen Suncoversit maksavat noin 45-60 euroa.

Kuvia laseista löytyy Polaroidin sivuilta.

Kirjoitus on päivitetty 14.2.2014.

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. Fabio says

  Kätevät aurinkolasit. Kokeilin viime kesänä ekaa kertaa ja kliksahtavat ihan hyvin paikoilleen. Minulla on jotenkin sellainen käsitys, että päälle asetettavat aurinkolasit ovat “mummoaurinkolasit”. Jossain englanninkielisissä lähteissä aurinkolasit tunnetaan nimellä “senior citizen sunglasses”. Ei noita nuorilla näe, mutta voisin harkita tuollaisten hankkimista autoon.

 2. Hei Fabio!
  Se on totta, että Suncoversien yleisin käyttäjäryhmä on juuri vanhemmat ihmiset. Monille vanhemmista ihmisistä Suncoversit toimivat ainoina aurinkolaseina.

  Nuoremmatkin ostavat Suncoverseja, mutta tällöin ne eivät ole yleensä ainoat aurinkolasit. Usein niitä käytetään juuri esimerkiksi autolla ajaessa kun “kukaan ei ole näkemässä”.

 3. Riittaliisa says

  mulla on toiset silmälasien päälle laitettavat aurinkolasit. Eikä tuota ikää ole kuin 49v. Kyllä mie suosittelen nuorisolle näitä myös. Kun vaihtaa silmälaseja, niin ei tarvitse joka kerta vaihtaa aurinkolaseja.