Pyöräilijän aurinkolasit

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Suurin osa niin sanotuista työmatka- ja sunnuntaipyöräilijöistä tulee vallan mainiosti toimeen pyöräillessä omilla tavallisilla aurinkolaseilla.

Kuitenkin silloin kun pyöräillään paljon ja harrastukseen halutaan panostaa, kannattaa pyöräilylasien valinnassa huomioida muutamia seikkoja. Samoja asioita voidaan huomioida myös niin sanottuja normaalilaseja ostettaessa silloin kun niitä on tarkoitus käyttää pyöräillessä.

Mitä huomioida pyöräilylaseja valitessa?

Pyöräillessä lasien tulee olla riittävän isot ja mielellään kaarevat, jotta ne suojaavat viimalta sekä ötököiltä. Lasien pitää istua tukevasti kasvoilla, eivätkä ne saa valua. Erittäin tärkeää on huomioida se, että aurinkolasit nousevat riittävän ylös. Näin pyöräillessä ei katsella tavallaan lasien yli.

Varsinkin maastossa pyöräillessä aurinkolasit toimivat tavallaan myös suojalaseina, jotta esimerkiksi oksat eivät osuisi silmiin.

Linssien värit

Kirkkaalla ilmalla pyöräillessä ruskean sävyiset ja muut kontrastia parantavat värit toimivat parhaiten. Hämärässä puolestaan voidaan käyttää oransseja tai keltaisia linssejä tuomaan lisää kirkkautta ja kontrastia.

Mielestäni paras yleisväri on ruskea noin 80 prosentin tummuudella.

DriveWear tyyppiset linssit toimivat myös pyöräillessä. Näissä laseissa on yhdistetty polarisaatio ja tummuva ominaisuus.

Toimiva lasi pyöräilyyn voisi olla lasimalli, johon on saatavissa vaihtolinssejä. Näin linssien sävyä pystyisi muuttamaan sää- ja valaistusolosuhteiden mukaan.

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Aurinkolasit vahvuudella

Silloin kun henkilö tarvitsee aurinkolaseihinsa vahvuudet, saavutetaan paras ratkaisu urheilulaseilla, joissa on erillinen adapteri silmälasivoimakkuudelle. Tällaisissa laseissa kaarevan etulinssin taakse kiinnitetään erillinen “kehys”, jossa on voimakkuudella olevat linssit.

Lisäksi saatavissa on pleksimäisiä aurinkolaseja, joissa osa linssistä on voimakkuusaluetta. Ainakin Adidakselta ja Oakleyltä löytyy tällaisia malleja.

Tietenkin yksi vaihtoehto on käyttää piilolinssejä normaalien aurinkolasien alla. Piilolinssejä käyttäessä näkökentän laajuus on huomattavasti laajempi kuin esimerkiksi adapterilasien kanssa.

Pyöräilykypärä mukaan laseja valitessa

Pyöräilylaseja ostaessa kannattaa ottaa oma pyöräilykypärä mukaan optikkoliikkeeseen. Näin voidaan varmistaa, että lasit mahtuvat ja istuvat hyvin myös kypärän kanssa.

Kirjoitus on päivitetty 14.2.2014.

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

  1. Saila says

    Heip! Linkkaamasi kuva on kadonnut verkosta. Löytyisikö uutta linkkiä eli kuvaa?

  2. Hei Saila!
    Kiitoksia kun kerroit, että linkki ei toimi.

    Ainakin Adidaksen sivuilta löytyy kuva adapteri-aurinkolasista.