Särkymättömät Gloryfy aurinkolasit

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Joku aika sitten pääsin tutustumaan Gloryfyn aurinkolaseihin, jotka olivat itselleni uusi tuttavuus. Kyseessä on Itävaltalainen merkki, jonka aurinkolasien luvataan olevan särkymättömiä.

Gloryfyn kehykset sekä linssit ovat valmistettu patentoiduista materiaaleista nimeltään G-Flex ja I-Flex. Valmistajan mukaan kaikki aurinkolasin osat ovat täysin rikkoutumattomat ja siitä syystä äärimmäisen turvalliset vaativissakin käyttötarkoituksissa.

Laseissa on 100% uv-suoja ja lisäksi osa linssien väreistä suodattaa myös sinistä valoa. Sinisen valon suodattamisella tarkoitetaan sitä, että linssi suodattaa näkymättömän UV-säteilyn lisäksi myös osittain näkyvää valoa spektrin sinisestä päästä. Tämä parantaa näkemisen laatua, eivätkä läheskään kaikki aurinkolasit pysty tähän.

Valmistajan mukaan linssit ovat optiselta laadultaan todella laadukkaita. Linssien optisesta kirkkaudesta kertova Abben luku on 44. Mitä suurempi luku on, sitä vähemmän linssissä on värihajontaa.

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Niin sanotusta perusmuovista eli CR-39 materiaaleissa Abben luku on jopa yli 50, mutta kyseinen materiaali ei ole yhtä murtoluja kuin Gloryfyn linssit.

Vertailukelpoisempi materiaali on mielestäni polykarbonaatti, joka on myös murtoluja materiaali. Sen Abben luku on vain noin 30 luokkaa.

Kestävyyden lisäksi linssi on myös kevyt. Yleensä aurinkolasit ovat silmälaseja kookkaammat. Tällöin on todella mukavaa, että lasit ovat mahdollisimman kevyestä materiaalista valmistetut, jotta ne eivät painaisi kasvoja.

Linssit ovat massavärjättyjä, jolloin linssien värien pitäisi säilyä valmistajan mukaan muuttumattomina ajan kuluessa. Itse en ole kyllä kiinnittänyt huomiota siihen, että tavallisten pintavärjättyjen aurinkolasien linsseissä värin muuttuminen olisi ongelma.

Linssejä on saatavissa polarisoivina ja ilman polarisaatiota.

Gloryfyn laseja myydään optikkoliikkeissä ja urheiluliikkeissä. Hinnaltaan lasit ovat noin 120-200 euron luokkaa.

Itse en ole myynyt kyseisiä laseja, mutta olen päässyt kuitenkin kokeilemaan laseja. Lyhyen tutustumisen perusteella lasit vaikuttivat todella laadukkailta. Tämän kokemuksen ja lukemani perusteella pitäisinkin laseja hyvin kohtuullisen hintaisina.

Valitettavasti käsittääkseni ainakaan Suomesta ei saa kyseisiä aurinkolaseja omilla vahvuuksilla. Tämä on harmillista, koska varmasti monet myös silmälaseja käyttävät arvostaisivat rikkoutumattomia aurinkolaseja.

Valmistajan sivujen perusteella mallisto on varsin sporttinen ja siitä löytyy malleja niin naisille kuin miehillekin.

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa