Crazy-linssit halloween-juhlaan

Tilaa värilliset piilolinssit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta
Valkoinen crazy-linssi

Valkoinen crazy-linssi. Kuva: 9mm SFX

Halloweenin juhliminen on yleistänyt Suomessakin varsinkin nuorten keskuudessa. Oman lisänsä halloweenin pukeutumiseen saa aikaan crazy-linsseillä.

Linssien kuviokirjo on lisääntynyt koko ajan, eli erilaisia vaihtoehtoja löytyy varmasti joka lähtöön. Myös linssien hinnat ovat laskeneet vuosien varrella.

Valitettavasti lähes kaikki crazy-linssit ovat saatavissa vain ilman voimakkuuksia, eikä crazy-linssejä enää myydä optikkoliikkeissä.

Omilla asiakkaillani on ollut halloweenina muun muassa seuraavanlaisia linssejä.

 • Silmät punaiseksi tekeviä linssejä.
 • Kissansilmiä.
 • Silmät valkoiseksi tekeviä linssejä.

Tilaa värilliset piilolinssit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Mielestäni erittäin vaikuttavan näköinen efekti saadaan aikaan valkoisilla linsseillä. Valkoisia linssejä käytettäessä silmä on ylikorostuneen valkoinen mustuaista lukuunottamatta, jolloin vaikutelma on todella epäluonnollinen.

Muistathan, että myös crazy-linssit tulee sovittaa silmään, vaikka voimakkuuden tarvetta ei olisikaan. Vaikka optikkoliikkeet eivät enää juuri myy crazy-linssejä, voi optikolla silti käydä varmistamassa crazy-linssin istuvuuden silmässä.

Mikäli siis haluat saada crazy-linssit turvallisesti halloween-juhlaan kannattaa sinun kysyä optikoltasi löytyisikö häneltä crazy-linssejä ja miten niiden hankkimisen kanssa kannattaisi toimia. Näin ehdit saamaan linssit ajoissa itsellesi.

Halloweenia juhlitaan lokakuun viimeisenä päivänä. Tänä vuonna halloween on sopivasti lauantaina 31.10.2015.

Tietoa halloweenista löytyy muun muassa Wikipediasta.

Kirjoitus on julkaistu alun perin 27.1.2010 ja päivitetty 12.10.2014.

Artikkelin kuvan julkaisemiseen on saatu lupa sivustoilta 9mm SFX.

Tilaa värilliset piilolinssit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. Mirka says

  Heippa!

  Osaatko sanoa löytyykö tuommoisia valkoisia piilolinssejä yleensä optikolta suoraan? Haluaisin käydä kokeilemassa niitä.

  Oman kunnan optikolla noita ei ollut mutta menen Turkuun lähipäivinä.

 2. Hei Mirka!
  Valitettavasti monessakaan liikkeessä ei varmasti ole varastossa crazy-linssejä.

  Sinun kannattaa soittaa etukäteen muutamaan liikkeeseen ja kysyä löytyisikö heiltä linssejä varastosta.

  Samalla voisit varata ajan piilolinssisovitukseen.

 3. Teresa says

  Heippa!
  Osaatko sanoa mistä liikkeestä löytyisi parhaimmat valikoimat crazylinssejä? Haluaisin halloweniksi semmoiset kokopunaiset silmät.

  Kävin Specsacersilla eikä siellä ollut ainakaan crazylinssejä ollenkaan.

 4. Hei Teresa!
  Et kertonut missä asut, joten tarkoitit varmasti sitä minkä ketjun liikkeestä löytyisi parhaat valikoimat. Valikoimat voivat kuitenkin vaihdella samankin ketjun sisällä, joten sinun kannattaa käydä kysymässä asiaa joistain liikkeistä.

  Valitettavasti crazy-linssejä ei löydy monestakaan liikkeestä suoraan varastosta. Uskoisin kuitenkin, että punaiset linssit on mahdollista tilata.

 5. Hei !

  Kysyisin että onko olemassa sellaisia valkoisia linssejä, jotka peittävät myös pupillin mustan osan? Minun pitäisi pukeutua ensi kesänä yhtä tapahtumaa varten erääksi pelihahmoksi, jonka silmät ovat kokonaan valkoiset, (hahmoilla ei siis ole lainkaan pupilleja) ja olen etsinyt sellaisia linssejä jo jonkin aikaa.

 6. Hei Tiia!
  Epäilen että kokonaan valkoisia piilolinssejä ei ole saatavissa mistään Suomesta.

  Varmasti pystyt tilaamaan tämmöiset piilolinssit jostain ulkomaisesta nettikaupasta, mutta en voi missään nimessä suositella tätä. Tämä sen takia, koska joutuisit tekemään tilauksen ilman piilolinssisovitusta, mikä ei ole missään tapauksessa järkevää.

  Toinen huomioitava asia on se, että jos linssi on kokonaan valkoinen (myös mustuaisen kohta värjätty) et näe linssillä juuri mitään. Olen joskus katsellut tämmöisiä linssejä ja niiden tiedoissa on varoitettu linssin estävän näkemisen.

  Itse en ole kuitenkaan testannut itse tai sovittanut tämmöisiä linssejä.

  Oletko kokeillut näitä perinteisiä valkoisia linssejä? Riittäisivätkö ne vai onko se kynnyskysymys, että silmän on oltava kokonaan valkoinen?

 7. Hei Antti!
  Laitoin kopioimasi jutun tilalle linkin kyseiseen juttuun. Tämä lienee kohteliaampi tapa.

  Crazy-linssien vaaroista uutisoitiin tosiaan kovasti reilu vuosi sitten ja hyvä, että asia on esillä.

  Crazy-linssit eivät kuitenkaan ole vaarallisia, kunhan ne sovitetaan optikon toimesta, käytetään vain optikon määräämiä linssejä ja sovituista käyttöajoista ja -tavoista pidetään kiinni.

  Toki crazy-linssit voivat kuitenkin aiheuttaa pahojakin ongelmia, jos käyttäjä tilaa netistä epämääräiset linssit ilman että optikko on ikinä tarkastanut silmiä. Tällä tavalla kyllä kaikkien piilolinssien käyttäminen on vaarallista.

 8. Titta says

  Löysin netistä tosi hauskat keltaiset crazylinssit halloweeniksi mutta niitä ei ole ollenkaan vahvuudella. Onko tyhmää jos kokeilen laittaa niitä omien piilolinssien kanssa? Voisiko niitä pitää näin edes yhden illan ajan.

 9. Hei!

  Ostin piilolinssit (vahvuudettomat) netistä noin kolme kuukautta sitten.
  Nyt kun katsoin ostamieni linssien tietoja, siellä lukee “1 year disposable. For hygiene purpose, you should chance your lenses every three months.”

  Tarkoittaako tämä siis että linssejä voi käyttää kolme kuukautta, vaiko vuoden? En siis käytä niitä todellakaan päivittäin, vaan harvakseltaan.

  • Hei Zew!
   Mielestäni tuo viesti on vähän ristiriitainen. Jos kuitenkin paketissa suositellaan vaihtamaan linssi kolmen kuukauden välein hygieenisistä syistä, noudattaisin tätä.

   Sillä kuinka paljon käytät linssejä, ei ole merkitystä suositeltuun vaihtoväliin.

   Määräsikö optikkosi sinulle nämä linssit ja minkälaista vaihtoväliä hän suositteli?

 10. Tiedätkö onko semmoista linssiä olemassa joka näyttäisi veriseltä kyyneleeltä silmässä? Olen etsinyt tuommoista halloweeniksi.

  • Hei Iina!
   Valitettavasti en osaa sanoa onko tuommoisia crazy-linssejä olemassa ja mistä ne voisi löytää.

   Crazy-linssejä on saatavilla netistä vaikka minkälaisia, mutta optikkoliikkeissä valikoimat ovat usein todella suppeita. Käsittääkseni nykypäivänä läheskään kaikkien liikkeiden valikoimaan crazy-linssit eivät kuulu enää ollenkaan.

   Toivottavasti löydät jostain haluamasi linssin.

   Muistathan kuitenkin, että linssin sopivuus silmään pitäisi varmistaa aina optikolla piilolinssitarkastuksessa.

 11. Kukkis says

  moi
  kuinka nuori voi käyttää crazy piilolinssejä? haluaisisin semmoiset valkoiset mutta en tiedä mistä löytäisisin ja kuinka nuoret niitä voi käyttää? en tohdi kysyä vanhemmiltani ennen kuin tiedän varmasti haluankone piilolinssit vai en.

  • Hei Kukkis!
   Piilolinssien turvallisen käytön aloittaminen vaatii aina optikon tekemän piilolinssisovituksen riippumatta siitä onko kyseessä crazy-linssit tai tavalliset piilolinssit. Silläkään ei ole siis merkitystä tarvitaanko piilolinsseihin voimakkuudet vai ei.

   Piilolinssisovituksessa muun muassa varmistetaan piilolinssien sopivuus silmiin, valitaan sopiva linssityyppi sekä opastetaan linssien käsittelyssä.

   Enemmän olen kirjoittanut aiheesta kirjoituksessani Minkä ikäisenä piilolinssien käyttämisen voi aloittaa.

   Itse olen sitä mieltä, että aika nuorillekin voidaan sovittaa piilolinssejä, jos ne ovat välttämättömiä esimerkiksi harrastuksen takia. Ihan yhtä mielelläni en ole suosittelemassa esimerkiksi juuri crazy-piilolinssejä kovin nuorille.

   Minkä ikäinen muuten olet?

   Mielestäni sinun kannattaa jutella asiasta vanhempiesi kanssa. Mikäli päädytte linssien hankintaan, kannattaa teidän varata aika optikolle piilolinssisovitukseen. Jo aikaa varatessa kannattaa kertoa että olisit kiinnostunut nimen omaan crazy-linsseistä.