Sclera-linssit

Tilaa värilliset piilolinssit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta
Sclera-linssi

Sclera-linssillä silmä saadaan näyttämään esimerkiksi hain suulta. Kuva: 9mm SFX

Mielestäni erikoisimpia crazy-linssejä ovat koko silmän peittävät sclera-linssit. Tällaisia linssejä olen nähnyt myynnissä vain elokuvateollisuudelle linssejä valmistavissa firmoissa.

Kyseisillä linsseillä saadaan koko silmä näyttämään esimerkiksi aivan mustalta tai luodaan vaikutelma silmäsairaudesta tai vammasta.

Sclera tarkoittaa silmämunan uloimman osan muodostavaa valkoista kalvoa ja linssillä peitetään kokonaan tämä kalvo. Tästä tulee siis linssin nimi.

Henkilökohtaisesti en ole koskaan päässyt kokeilemaan tai edes nähnyt sclera-linssejä luonnossa. Voisi kuitenkin kuvitella, että noin iso linssi ei voi tuntua kovin mukavalta silmässä. Linssin käsittelynkin täytyy vaatia opettelua, vaikka piilolinssejä olisikin aikaisemmin käyttänyt.

En usko, että sclera-linssejä suositellaan jatkuvaan käyttöön. En tiedä kyseisten linssien hapenläpäisyarvoa, mutta epäilen kuitenkin, että se ei ole kovin korkea. Mikäli näin on, ei linssien käyttäminen pitkässä juoksussa olisi kovinkaan turvallista tämänkään takia.

En osaa sanoa onko yksikään suomalainen optikko perehtynyt kyseisten linssien sovittamiseen. Sen verran harvinainen tuote on kyseessä. Tiedossani ei myöskään ole yhtään suomalaista optikkoliikettä, joka myisi sclera-linssejä.

Alla olevasta videosta näkee hyvin kuinka iso sclera-linssi on ja miten se laitetaan silmään.

Tilaa värilliset piilolinssit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Artikkelin kuvan julkaisemiseen on saatu lupa sivustoilta 9mm SFX.

Tilaa värilliset piilolinssit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa