Ensimmäiset piilolinssit ja punoittavat silmät?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Piilaridude kysyi

Olen suht uusi piilolinssien käyttäjä.

Ensimmäiset piilarit hommasin helmikuussa ne oli kokeilu pari kuukausilinssit optikolta sain mukaani, no ne olivat huonot koska reunat tuntuivat ja silmät kuivuivat (omaan kuivat silmät ilmeisesti)

Nyt sitten maaliskuun lopulla kävin uudestaan tällä kertaa iWear Supreme Xr(?) yötäpäivää linssit jotka mukamas ovat hengittävät ja happealäpäisevät linssit.

No niitä on tullut nyt käytettyä 7 päivää yhteensä ja yöksi ottanut pois tietenkin paitsi yks kerta nukahin parintunnin ajaksi ne silmiin.

Nyt olen huomannut, että silmiini on tullut punaisia verisuonia jopa melkein silmän väriosaan asti?!? pelottavaa, miten näin nopeasti voi tulla? Nuokin hieman hankasivat/tuntuivat silmissä, mutta ajattelin ettei silmät ole tottuneet vielä kunnolla.

Niin ja silmään laittaessa linssi kirvelee 2-5 sek ajan, en tiedä miksi? Silmät myös rupeavat punottamaan ja kyynelnestettä vuotaa kun laittaa silmään, mutta myös punotus laikkaa aika nopeasti. Neste on Sauflon Synergi:ä isossa pullossa.

Mitä teen?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei!

Valitettavasti en pysty näin netin kautta sanomaan mitään varmaa siitä miksi silmäsi ovat alkaneet punoittamaan piilolinssien käytön myötä.

Joka tapauksessa sinulle viimeksi sovitettu linssi on hyvin happea läpäisevä ja hengittävä silikonihydrogeelistä valmistettu piilolinssi.

Kerroit että sinulla on kuivat silmät. Onko sinulla kostuttavia tippoja käytössä? Yleensä, jos henkilöllä on kuivat silmät jo luonnostaan, suositellaan piilolinssien kanssa käytettävän kostuttavia tippoja.

Nuo piilolinssiä silmään laittaessa ilmenevät kirvely, silmien punoitus sekä kyynelnesteen vuotaminen voisivat johtua esimerkiksi siitä, että kuivat silmät ärsyyntyvät linssien silmään laittamisesta.

Toki voi olla myös niin, että hoitonesteen ei sovi silmillesi ja aiheuttaa kyseisiä ongelmia.

Nämä ovat kuitenkin tosiaan vain arvailuja, koska en pääse silmiäsi tutkimaan.

Mielestäni sinun kannattaa olla vielä yhteydessä liikkeeseen, jossa sinulle sovitettiin nämä linssit. Näin voitte optikkosi kanssa miettiä miten jatkatte sopivan linssin etsimistä.

Voi olla esimerkiksi, että kertakäyttöinen silikonihydrogeelistä valmistettu hengittävä ja hyvin happea läpäisevä linssi voisi toimia silmässäsi paremmin kuin kuukauden vaihtovälin linssi.

Valitettavasti välillä toimivaa piilolinssiä voi joutua etsimään jonkin aikaa. Asiaa hankaloittaa se, että toisella kuivasilmäisellä hyvin toimiva linssi ei välttämättä toimi toisella läheskään samalla tavalla.

Toivottavasti löydätte optikon kanssa silmääsi sopivan linssin!

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa