Golflasit – golfin pelaamiseen sopivat silmälasit tai aurinkolasit

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Suomessa on käsittääkseni reilut 100 000 golfin pelaaja. Varsin moni golfareista käyttää varmasti jonkinlaisia silmälaseja.

Itselleni golf ei ole harrastuksena kovin tuttu. Vuosien saatossa olen kuitenkin oppinut omien asiakkaideni kautta mitkä asiat kannatta huomioida golfin pelaamiseen sopivissa silmälaseissa tai aurinkolaseissa.

Golfin pelaamisessa tarvitaan hyvää käden ja silmän yhteistyötä, etäisyyksin arviointikykyä, hyvää näöntarkkuutta sekä kykyä havainnoida näkökentän reuna-alueille.

Golfin pelaajan tulisikin nähdä laseillaan mahdollisimman hyvin eri etäisyyksille; kauas, noin metrin etäisyydelle palloon sekä 40-50 sentin päähän tuloskortille tai matkapuhelimen näytölle.

Varsin moni golffari aloittaa golfin pelaamisen omilla normaaleilla silmälaseilla ja aurinkolaseilla. Moni pelaajista huomaa kuitenkin varsin nopeasti, että omat yleislasit eivät välttämättä ole paras mahdollinen vaihtoehto pelaamiseen.

Minkälaiset silmälasit golfin pelaamiseen?

Yksi kierros kestää useita tunteja. Kierroksen aikana näkövaatimukset saattavat vaihdella erittäin paljon. Auringonkorkeus vaihtelee, välillä voi olla kirkasta ja välillä pilvistä tai jopa sateista.

Nuorilla golfareilla näönkorjaus on mielestäni helppoa. Parhaaseen lopputulokseen päästään yleensä normaaleilla kaukolaseilla, kunhan niiden kehys on vain riittävän iso.

Aikuisnäköisen golflasit

Valitettavasti aikuisnäköiselle ei ole olemassa yhtä oikeaa ratkaisua eri tilanteisiin sopiviksi pelilaseiksi.

Yksi vaihtoehto aikuisnäköisen näönkorjausvaihtoehdoksi on ihan yleislaseina toimivat monitehot tai kaksitehot. Mikäli yleislasien kanssa pelaaminen on hankalaa, voidaan valita myös kaukonäköä painottavat moniteholinssit.

Osa pelaajista tykkää myös kaksiteholaseista, joissa on todella pieni lukusegmentti joko vain toisessa tai molemmissa silmissä.

Luonnollisesti aikuisnäköinen voi pelata myös pelkillä yksitehoisilla kaukolaseilla. Tällöin kuitenkin lähelle katsominen on hankalaa.

Itselläni on todella hyviä kokemuksia omien asiakkaideni kautta Hoyan valmistamien niin sanottujen toimisto- tai sisätilamoniteholinssien räätälöinnistä golflasiksi.

Piilolinssit

Myös piilolinssit ovat yksi näönkorjausvaihtoehto niin nuorille kuin myös aikuisnäköisille pelaajille. Piilolinssien avulla saavutetaan laaja puhdas näkökenttä. Yksi piilolinssien hyvä puoli tulee esille sateisissa tai kuumissa olosuhteissa. Tällöin piilolinssit eivät huurru ja kastu samalla tavalla kuin sankalasit.

Aikuisnäköiselle golffarille voidaan valita molempiin silmiin tai vain toiseen silmään monitehoinen piilolinssi.

Golfin pelaamiseen sopivat aurinkolasit

Kirkkaana päivänä pelatessa aurinkolasit estävät häikäistymistä ja suojaavat UV-säteilyltä. Pilvisenä päivänä aurinkolaseilta tai suodatinlaseilta halutaan puolestaan kontrastia parantavaa vaikutusta.

Aurinkolasin tulee olla hyvin suojaavat. Kevyet, hieman kaarevat aurinkolasit toimivat yleensä parhaiten. Paras linssisävy on mielestäni punertavan ruskea. Myös Drivewear-tyyppiset tummumiseen ja polarisaatioon perustuvat linssit sopivat hyvin golfin pelaamiseen.

Silmälasien käyttäjä tarvitsee luonnollisesti aurinkolaseihinsa voimakkuudet tai hänen tulee käyttää niiden kanssa piilolinssejä.

Yhtä, kaikissa olosuhteissa täydellisesti toimivaa aurinkolasia ei ole olemassa. Yhden värinen linssi ei voi esimerkiksi toimia parhaalla mahdollisille tavalla erilaisissa valaistusolosuhteissa.

Tosissaan harrastukseen suhtautuvan pelaajan kannattaakin hankkia erilaisille ilmoille eri tummuuksilla ja värisävyillä varustetut aurinkolasit.

Kirjoitus on julkaistu 11.5.2009 ja päivitetty 14.4.2014.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa