Hajataitto ja toimivan piilolinssin löytämisen vaikeus

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Mandi kysyi 9.4.2015

Minulla on silmien hajataittoisuus. Miksi on niin vaikea löytää sopivat piilolinssit joilla näkisi tarkasti?

Nykyiset piilolinssini ovat

OS D +0,00 CYL -2.25 AX 180.

OD D+0.00 CYL -1.75 AX 180.

Silmälasit ovat

OS +0,00 CYL -2,00 AX 170.

OD +0.00 CYL -1,50 AX 5.

Voitko suositella näiden tietojen perusteella jotain muuta linssiä?

Terveisin Malin

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Mandi!

Valitettavasti hajataitteiseen silmään voi olla välillä haasteellista löytää hyvin istuva linssi, jolla näkyy moitteettomasti.

Ongelmia voi aiheuttaa esimerkiksi se, että linssin kaarevuus ja muut optiset mitat eivät ole silmään sopivat. Tämän johdosta linssi pääsee pyörähtämään silmässä väärään asentoon, jolloin näkeminen sumenee.

Oman kokemukseni mukaan välillä joudutaan sovittamaan useita erilaisia hajataitteisuutta korjaavia linssejä ennen kuin löydetään silmään sopiva vaihtoehto.

Joskus harvoin voi käydä niinkin, että pehmeillä linsseillä ei näköä saada korjattua riittävän hyvin. Tällöin joudutaan päätymään koviin piilolinsseihin.

Oman haasteen piilolinssisovitukseen hajataitteiseen silmään tuo se, että piilolinsseihin ei ole saatavissa hajataitteisuuden korjausta 0,25 välein kuten silmälaseihin. Myös akselinsuunnan vaihtoehdot ovat rajalliset.

Valitettavasti en pysty näin netin välityksellä suosittelemaan sinulle mitään linssiä.

Oletko hankkinut nykyiset linssit optikon sovituksen perusteella vai oletko valinnut itse lähinnä silmälasien voimakkuuksia olevat linssit?

Jos et ole käynyt optikolla, niin suosittelen sinua ehdottomasti varaamaan ajan piilolinssisovitukseen. Tällöin sinun kannattaa ottaa nykyisten linssien tiedot mukaan ja kertoa että näkeminen niillä ei ole ollut toivotunlaista.

Jos taas olet päätynyt nykyisiin linsseihin optikon tekemän sovituksen perusteella, suosittelen sinua ottamaan vielä yhteyttä optikkoosi.

Toivottavasti löydätte sinulle toimivan linssin! Kuten sanoinkin, joskus se vaatii aikaa hajataitteisuuden takia, mutta ehdottomasti suurimmalle osalle asiakkaista löytyy kuitenkin hyvin toimiva piilolinssi.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa