Harvoin tarjolla oleva työpaikka avoinna optikolle

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Huomasin, että Kuopiossa etsitään optikkoa vakituiseen työsuhteeseen yliopistollisen sairaalan silmäosastolle.

Nämä sairaaloissa optikoille avoinna olevat työpaikat ovat niin harvinaisia, että päätin kirjoittaa aiheesta oman kirjoituksen. Eihän sitä ikinä tiedä, vaikka joku blogiani lukeva optikko innostuisi paikasta.

Työvoimatoimiston sivuilla olevassa ilmoituksessa tehtävää kuvataan kuvaan näin.

“Optikon tehtäviin kuuluu mm. näöntutkimus, silmä- ja piilolasien määrääminen, sovittaminen ja käytön opastus, näkövammaisten apuvälineiden käytön ohjaus sekä yhteistyö näönkäytönohjaajan kanssa suunniteltaessa näkövammaisten apuvälineitä.”

Optikon työ sairaalassa poikkeaa varmasti paljon optikkoliikkeessä tehtävästä työstä. Sairaalassa hoidettavilla henkilöillä on kuitenkin silmässään lähes aina jokin silmäsairaus.

En osaa sanoa minkälainen palkkataso sairaalassa toimivalle optikolle on, eikä ilmoituskaan kerro sitä. Selvää lienee kuitenkin, että palkasta ei pääse neuvottelemaan samalla tavalla kuin yksityisellä puolella.

Toisaalta taas osa optikoista voisi innostua tästä paikasta jo ihan sen takia, että kyseessä on luultavasti päivätyö. Monissa optikkoliikkeissä työ on puolestaan menossa koko ajan enemmän ilta- ja viikonloppupainotteiseksi kaupan aukioloaikojen laajentuessa.

Lisäksi osa optikoista voisi kokea olonsa helpottuneeksi päästessään eroon nykyään koko ajan kasvavasta myyntipaineesta.

Ilmoituksen löydät täältä.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa