Huimausta uusista silmälaseista – liian voimakkaat linssit?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin.

Nimimerkki Likinäköinen kysyi 5.7.2014

Hei, kävin näöntarkastuksessa eräässä liikkeessä tarkoituksenani hankkia uudet lasit.

Uudeksi vahvuudeksi saatiin kummastakin silmästä -1,25 (ennen oli -0,75). En löytänyt liikkeestä sopivia laseja vaan menin toiseen liikkeeseen ja täältä ostin lasit uusilla vahvuuksilla.

Nyt lasit sitten tulivat ja ne ovat ihan oudot. Tuntuu, että silmä rasittuu niitä pitäessä sekä ne vääristävät näkymää. Kävellessä tuntuu huimaavalta ym. Käytän laseja vain ajaessa ja telkkaria katsoessa, sillä en halua että näköni huononee jos totutan silmät laseihin koko ajan.

Mutta nämä lasit tuntuvat siis aivan liian voimakkailta minulle. Vanhoilla laseilla silmä lepää mutta, näissä tuntuu, että silmät pullistuvat päästä. Lisäksi päänsärkyä tulee jo kahden tunnin lasien pitämisen jälkeen. Nämä uudet olleet nyt viikon käytössä ja edelleen tuntuvat huonoilta. Mitä teen? Harmittaa kun ostanut kalliit lasit eikä niitä voi pitää..

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Likinäköinen!

Kerroit käyttäneesi uusia laseja noin viikon ajan, mutta et kertonut tarkemmin kuinka paljon olet niitä pitänyt. Periaatteessa ongelmat voivat olla ihan normaaleja totutteluoireita. Näistä olen kertonut enemmän tämän kirjoituksen loppuun linkitetyssä kirjoituksessa.

Viikon aikana tottumista olisi kuitenkin pitänyt jo tapahtua etenkin jos olet käyttänyt laseja säännöllisesti. Kysymyksesi jättämisestä on jo muutama päivä. Jos oireet eivät ole helpottaneet yhtään, niin ensimmäisenä sinun kannattaa käydä juttelemassa asiasta optikkoliikkeestä josta hankit lasit.

Näin he pystyvät varmistamaan, että lasit on tehty reseptin mukaisesti ja ne istuvat oikein kasvoillasi. Jos lasit on tehty reseptin mukaan, seuraavaksi sinun pitäisi ottaa yhteyttä liikkeeseen, jossa näöntarkastus tehtiin. Näin he pystyvät varmistamaan näöntarkastuksen oikeellisuuden. Tästä asiasta sinun kannattaa jutella myös sen liikkeen henkilökunnan kanssa mistä ostit lasit. Toki hekin halutessaan voivat varmistaa näöntarkastuksen oikeellisuuden.

Jatkossa suosittelen käymään näöntutkimuksessa mahdollisuuksien mukaan siinä liikkeessä josta lasit on hankittu. Tällöin mahdolliset reklamaation on helpompi hoitaa kuin kahden eri liikkeen kesken. Aina tämä ei ole kuitenkaan mahdollista myöskään silloin kun lasimääräys on silmälääkäriltä.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö ongelmaasi löydettäisi ratkaisua tai sinun pitäisi tyytyä huonosti toimiviin silmälaseihin.

Toivottavasti ongelmasi selviää!

Loppuun vielä sen verran, että näkösi ei varsinaisesti huonone yhtään sen nopeammin, vaikka pitäisitkin laseja koko ajan. Moni kokee asian kuitenkin näin, koska silmien tottuessa parempaan näkemiseen, tuntuu olo ilman laseja hankalalta.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Jätä oma kysymyksesi  tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa