Huonosti istuvat silmälasit

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin.

Nimimerkki Asia kysyi 31.3.2014.

Hei

Minulla on hieman yli puoli vuotta vanhat silmälasit, jotka istuvat mielestäni päässä huonosti. Kun sangat taittaa ne eivät taitu symmetrisesti vaan oikean puolen sanka taittuu selkeästi ylemmäs. Tämä aiheuttaa epämukavuuden tunnetta oikean korvan kohdalla.

Aluksi lasit olivat hyvät päässä ja olinkin niihin erityisen tyytyväinen. Asian takia olenkin nyt käynyt monta kertaa optikkoliikkeessäni, mutta lasit tuntuvat edelleen epämukavilta. Viime kerralla optikko jopa sanoi, että sankojen kuuluu olla eri tasossa korjaamassa korvien korkeuden epäsymmetriaa. Onko tämä totta?

Minulla on myös toiset silmälasit, mutta ne tuntuvat myös epämukavilta juuri oikean korvan kohdalta. Lasit eivät varsinaisesti purista, mutta tuntuvat istuvan huonosti. Ovatkohan korvani todella eri korkeudella?

Pöydälle asetettaessa sangat avattuina molemmat lasit “keikkuvat” eli sangat eivät todellakaan ole symmetriset kummissakaan laseissa.

Nyt olenkin siirtynyt käyttämään piilolinssejä, koska en pysty pitämään laseja pitkää aikaa päässä. Asia vaivaa minua suuresti.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei!

On erittäin yleistä, että ihmisillä korvat ovat eri etäisyydellä ja korkeudella. Emme ole siis symmetrisiä tässäkään asiassa.

Tämän takia on normaalia, että lasit keikkuvat ja ovat vinossa tasaisella pinnalla kuten pöydällä. Yleensä aisanpäätkään eivät ole taivutettu symmetrisesti.

Luonnollisesti lasien kuitenkin pitäisi tuntua hyviltä kasvoilla, eli ne eivät saisi painaa ja niiden tulisi olla suorassa.

Valitettavasti en voi oikein neuvoa muuta kuin kehottaa käymään vielä kerran optikkoliikkeessä. Sinun kannattaa ottaa molemmat lasit mukaan.

Kysyttävää optikolta? Jätä oma kysymyksesi  tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa