Itse tehdyt silmälasin kehykset – mistä peililinssit?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Linssitön kysyi 13.11.2014

Hei parahin optikko!

Olen valmistamassa itselleni selluloosa asetaatti kehyksiä ja niihin pitäisi hommata linssit.

Näköäni ei tarvitse korjata, vaan haluaisin auringolta suojaavat linssit. En kuitenkaan haluaisi välttämättä tyytyä yksivärisiin linnsseihin vaan haluaisin jotain yksillöllisempää, kuten liukuvärjättyjä tai peili käsitteltyjä linssejä.

Kysykseni onkin siis voisiko kuvaamiani linssejä jostain saada omiin kehyksiin? En ole löytänyt kun jenkkifirmoja joiden palveluihin kyseisten linssien leikkaus kuuluu ja niihin pitäisi sitten lähettää kehykset sinne toiselle puolelle atlantia linssitettäviksi. Se tuntuu vähän liian rohkealta, kun olen ne kehykset kuitenkin omin pikku kätösin valmistanut ja ne ainoat maailmassa.

T:Linssitön

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Linssitön!
Aivan mahtavaa, että olet tehnyt itse silmälasien kehykset! Saanko kysyä mistä sait tällaisen idean?

Uskoisin, että sinun ei tarvitse lähettää kehyksiä mihinkään, vaan linssit voisi löytyä ihan optikkoliikkeen kautta.

Suomeen linssejä maahantuovien yritysten valikoimiin kyllä kuuluvat myös peilipintaiset linssit sekä liukuvärjätyt linssit. Ainakin liikkeissä, joissa olen työskennelyt, on ollut niin sanottuja värimalleja, joiden avulla voidaan esitellä saatavissa olevia linssivärejä.

Ensimmäiseksi sinun kannattaa käydä siis juttelemassa linssitysmahdollisuudesta paikallisessa optikkoliikkeessä. Tätä kautta saisit todennäköisesti tilattua kehyksiisi linssit ja samalla voisitte sopia muotoonhionnasta ja linssien asentamisesta kehykseen.

Kun menet kyselemään linssejä, niin kannattaa sinun ehdottomasta ottaa mukaan kehyksesi. Näin optikko pystyy arvioimaan linssityksen olevan mahdollista.

Jos linssien hankkiminen ei onnistu tätä kautta, niin toki voit olla yhteyksissä suoraan myös linssejä maahantuoviin yrityksiin ja yrittää tilata linssi sekä sopia muotoonhionta tätä kautta.
Itse kokisin kuitenkin optikkoliikkeen helpommaksi kanavaksi. Näin pääsisit näkemään myös linssin värin värimallien avulla.

En toki osaa arvioida muiden puolesta miten he suhtautuvat tämmöiseen. Ainakin itse olisin todella innoissani jos pääsisin tekemään linssit tällaiseen yksilöllisten kehykseen:) Itse asiassa itselleni ei ole valitettavasti koskaan tullut vastaan asiakkaan itse tekemää kehystä.

Oletko muuten laittanut nettiin kuvaa kehyksestäsi? Jos olet, niin laita ihmeessä linkki vaikka tämän kirjoituksen kommentoinnin kautta.

Muutenkin olisi mukavaa kuulla miten linssien hankkiminen sujuu.

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. Kerttu says

  Ei sentään Yhdysvaltoihin asti tarvitse lähettää. Esim. selectspecs.com tarjoaa Lens Replacement & Reglaze Service -palveluaan ETA-alueen sisällä.

  • Hei Kerttu!
   Itse en ehkä uskaltaisi lähettää itse tekemiäni kehyksiä minnekään. Tuskin kehysten katoamisen mahdollisuus on kovin suuri, mutta silti pelottaisi.

   Suosittelen tosiaan ainakin kysymään asiaa optikkoliikkeestäkin.