Julbo lasten aurinkolasit

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Olen jo aikaisemmin kirjoittanut lasten aurinkolaseista. Päätin kirjoittaa vielä oman kirjoituksen Julboista, koska ne tuntuvat kiinnostavan lasten vanhempia joka kesä entistä enemmän.

Yleensä kun lasten aurinkolasien yhteydessä puhutaan Julboista, tarkoitetaan tällöin Julbo Looping I-III -sarjaa.

Valmistajan mukaan sarjan lasit ovat tarkoitettu seuraavan ikäisille lapsille.

  • Looping 1 0-18 kuukautta.
  • Looping 2 12–24 kuukautta.
  • Looping 3 2-4-vuotiaille.

Julbo Looping -sarja on siis nimenomaan lapsille suunniteltu aurinkolasi.

Julbo lasten aurinkolasit

Julbo lasten aurinkolasit

Julbojen sangoissa ei ole perinteistä saranaa, eli lasit ovat koko ajan tavallaan avoinna. Sankoja ei saa taivutettua kasaan samalla tavalla kuin perinteisissä laseissa.

Hyvää ratkaisussa on mielestäni se, että laseissa ei ole murtuvia saranoita tai muita liikkuvia osia. Lasien kuljetuksen kannalta tämä on kuitenkin ongelma, koska Julboille ei käsittääkseni ole olemassa kovaa koteloa. Lisäksi ne vievät kohtuullisen paljon tilaa.

Julbot pysyvät hyvin lapsen päässä, koska niissä on pään takaa kiinnitettävä nauha, joka pitää lasit tukevasti kasvoilla. Ilman tätä nauhaakin lasit pysyvät varsin hyvin kasvoilla Julbojen hieman ”nahkean” materiaalin johdosta.

Yksi hyvä puoli Julboissa on, että ne ovat aina oikein päin kasvoilla. Kehyksen nenäkappale on näet symmetrinen, joten lasit voivat olla kummin päin tahansa ja ne istuvat yhtä hyvin.

Lasien materiaali on kevyttä ja joustavaa, mikä on luonnollisesti tärkeää lasten aurinkolaseille. Myös kehyksen muotoilussa on mielestäni onnistuttu. Yleensä kehys istuu hyvin lapsen matalalla nenänselällä. Linssit ovat iskunkestävää polykarbonaattia.

Julboissa on lukuisia eri värivaihtoehtoja, joita pääsee katsomaan valmistajan sivuilta.

Asiakkaiden kokemukset Julboista

Omilta asiakkailtani saadun palautteen perusteella Julboihin ollaan yleisesti hyvin tyytyväisiä. Monesti vanhemmat tulevat ostamaan uudet, isommat Julbot lapselleen vanhojen käytyä pieneksi. Mielestä tämä kertoo parhaiten tyytyväisyydestä.

Omien lasteni kautta minulla ei ole kokemuksia Julboista. Jostain syystä lapseni eivät ole ikinä tykänneet pään takaa hihnalla kiinnitettävistä aurinkolaseista. Tämän sijaan lapsillamme ovat toimineet parhaiten lisäkoukut aisanpäissä. Toki Julboistakin takahihna on mahdollista irrottaa kokonaan pois.

Ei liikaa kasvuvaraa

Yleisesti tärkeää lasten aurinkolaseja ostaessa on, että niihin ei osteta liikaa kasvunvaraa. Linssit kun tuppaavat naarmuuntumaan lapsilla huolellisesta käytöstä huolimatta. Näin aurinkolasien käyttöikä on aika rajallinen.

Lisäksi lapsikin tunnistaa kyllä milloin lasit istuvat hyvin. Näin liian isot lasit tuntuvat helposti hankalilta ja pahimmillaan turhan isot aurinkolasit voivat jäädä käyttämättä.

Mitä Julbot maksavat?

Hinnaltaan Julbot ovat mallista ja ostopaikasta riippuen noin 30-50 euroa. Myös Julbojakin myydään lisäksi käytettynä. Käytetyt aurinkolasitkin voi toki ostaa, mutta silloin kannattaa varmistaa etenkin linssien olevan naarmuttomat.

Käytettyjen Julbojen hintaero on joka tapauksessa melko pieni uusiin verrattuna. Näin huonoja, käytettyjä laseja ei kannata ostaa.

Kirjoitus on julkaistu 9.6.2009 ja päivitetty 3.3.2014.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

  1. Ostin tänään optikolta 8kk pojalleni Julbot. Sangassa ja suojapussissa lukee Julbo Looping 3. Yllä on kuitenkin teksti, jossa lukee, että Looping 3 on 2-4-vuotiaille. Mitä ihmettä? Nämä myi meille kuitenkin optikko. Mitä haittaa liian suurista laseista voi olla, pysyväthän ne hihnan avulla päässäkin hyvin?

  2. Hei!
    Ikäsuositukset ovat ainoastaan valmistajan viitteellisiä arvioita. Lapset kuitenkin kasvavat eri tahtiin ja uskon optikon kyllä varmistaneen lasien istuvan hyvin.

    Itse olen esimerkiksi myynyt täsmälleen samanlaiset aurinkolasit alla vuoden ikäiselle pojalle ja noin neljävuotiaalle tytölle. Lasit istuivat kuitenkin molemmille lapsille hyvin ja tällöin suosituksilla ei ole mitään merkitystä.