Karsastus ja 3D-elokuvat?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Piilossa karsastaja kysyi 6.11.2015

Hei!

Kysymykseni koskee karsastusta ja 3d-elokuvia.

Itselläni on aika paha piilokarsastus ja käytän prismalaseja, joiden avulla pystyn minimoimaan kahtena näkemisen. Piilokarsastukseni on ulospäin.

Minua kiinnostaisi mennä elokuviin katsomaan joku leffa 3d:nä. Mutta olen miettinyt, että vaikuttaako karsastus tai piilokarsastus 3d-elokuvan katsomiseen.

Jotkut ystäväni, joilla ei silmäongelmia ole, ovat hekin kertoneet että 3d-elokuvissa on tullut silmäsärkyä yms.

Kai se parhaiten selviäisi vai menemällä elokuviin, mutta jotenkin en ole vielä rohjennut, kun jos sitten tulisikin niin huono olo, että pitäisi poistua salista kesken elokuvan.

Kiitos kommentoinnista jo etukäteen. Todella hieno ja hyödyllinen blogi!

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Piilossa karsastaja!

Mukavaa kun blogistamme on ollut hyötyä!

3D-elokuvien oikein näkyminen edellyttää stereonäön olevan kunnossa. Yleensä silloin kun henkilöllä on karsastusta, ei stereonäkökään ole normaali.

Itselläni on todella pientä karsastusta. Tästä huolimatta en nauttinut 3D-elokuvan katselusta. Silmäni väsyivät kovasti ja katsominen oli todella työlästä.

Omien asiakkaiden kokemusten perusteella osa piilokarsastavista ihmisistä on pystynyt katsomaan vaivatta 3D-elokuvia. Osa on taas joutunut lopettamaan elokuvan katsomisen saman tien.

Hyvä ystäväni, jolla on todella voimakasta karsastusta, kertoi että 3D-elokuvan katselu oli lähes mahdotonta. Koko elokuvan ajan hän oli kokeillut katsoa elokuvaa vuorotellen 3D-lasien kanssa ja ilman molempien vaihtoehtojen ollessa huonoja.

Muistan jo lapsuudesta, että tämä ystävä ei ymmärtänyt mitä hauskaa oli View-master-kuvankatselulaitteesta. Hän ei nähnyt siinäkään kuvia kolmiulotteisena.

Valitettavasti en pysty siis vastaamaan kuitenkaan varmasti kysymykseesi. En ole nähnyt myöskään mitään ”virallisia” prosenttiosuuksia sen suhteen kuinka moni karsastuksesta kärsivä voi katsoa 3D-elokuvia ja kuinka moni ei.

Omien kokemusteni pohjalta on siis kuitenkin mahdollista, että 3D-elokuvan katsominen ei ole ainakaan nautinto. Toisaalta se voi kuitenkin myös onnistua.

Kuten itsekin sanoit, varmimmin asia selviää kokeilemalla.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa