Kehyksettömien lasien ja nylorkehysten linssien siirtäminen uuteen kehykseen

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Aina välillä asiakkaat saattavat kyllästyä käytössä olevaan kehykseen ja uusia laseja tekisi mieli, vaikka voimakkuudet eivät olisikaan muuttuneet. Tällöin asiakas alkaa miettiä voisiko vanhoja linssejä käyttää uusissakin laseissa.

Lisäksi vastaan voi tulla myös tilanteita, jolloin vanhat kehykset ovat menneet rikki, mutta linssit ovat säilyneet ehjinä.

Osa asiakkaista kuvittelee etenkin kehyksettömien silmälasien tai nylorlasien kohdalta siirtämisen olevan todella helppoa verrattuna tavallisiin kokokehyksiin.

Asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen. Kehyksettömien ja nylorlasien kohdalla haasteita asettaa optisten mittojen kohdalleen asettumisen lisäksi linssin istuminen kehykseen.

Esimerkiksi hengettömässä kehyksessä linssiin porattujen reikien ja niiden välisen etäisyyden tulisi olla aivan samanlaiset kuin vanhassa kehyksessä. Jos näin ei ole, aiheuttaa tämä sen, että linssit heiluvat ja eivät istu kunnolla kehyksessä.

Nylorkehyksissä vastaavasti metalli- tai muovikehysosan tulisi olla aivan samanmuotoinen tai ainakin lähes samanmuotoinen kuin vanhoissa laseissa, jotta linssi saadaan asettumaan kehykseen. Hieman erimallisetkin linssit voidaan saada asettumaan kohtuullisesti uuteen kehykseen säätämällä nailonlangan pituutta.

Yllä mainittujen syiden takia rikkoutuneen kehyksen tilalle kannattaakin pyrkiä löytämään sama kehysmalli kuin aiemmin oli käytössä. Tällöin linssi saadaan kiinnitettyä kehykseen tukevasti ja myös optiset mitat säilyvät ennallaan.

Kirjoitus on julkaistu 11.11.2011 ja päivitetty 13.5.2014.

Tämä kirjoitus on osa Kehyksettömät silmälasit ja nylorlasit -kirjoitussarjaa.

Kaikki kirjoitukset aiheesta

Kehyksettömät silmälasit ja nylorlasit

Rikkoutuvatko kehyksettömät silmälasit helposti?

Voimakkuudet voivat asettaa rajoituksia kehyksettömien lasien valintaan

Kehyksettömien ja nylorkehyksisten lasien linssien muotoilu

Kehyksettömien lasien ja nylorkehysten linssien siirtäminen uuteen kehykseen

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa