Kertakäyttölinssit eli päivälinssit

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Kertakäyttölinssit eli päivälinssit ovat nimensä mukaisesti kertakäyttöisiä piilolinssejä, jotka vaihdetaan uusiin yhden käyttökerran jälkeen. Niitä ei siis tarvitse puhdistaa, koska jokaisella käyttökerralla on uudet, puhtaat linssit käytössä. Kertakäyttölinssit on otettava yöksi pois silmistä.

Kertakäyttöisiä piilolinssejä on saatavissa plus- ja miinusvoimakkuuksilla, hajataitteisuutta korjaavina sekä aikuisnäköä korjaavina monitehopiilolinsseinä. Myös värillisiä piilolinssejä on saatavissa kertakäyttöisinä.

Osaan kertakäyttölinsseistä on lisätty samoja aineosia kuin mitä kostutustipat sisältävät. Tämä lisää linssien käyttömukavuutta varsinkin silmien kuivumisesta kärsivillä henkilöillä. Nykyään kertakäyttölinssejä on saatavissa myös hyvin happea läpäisevästä silikonihydrogeelimateriaalista valmistettuna.

Suomessa yleisesti myytäviä kertakäyttölinssejä ovat muun muassa Dailies All Day Comfort, Dailies Total, 1-Day Acuvue Moist ja Acuvue TruEye. Uusin, erinomainen vaihtoehto kertakäyttölinssien käyttäjille on syyskuussa 2013 markkinoille tullut Cooper Vision MyDay, jonka materiaalina on erinomaisesti happea läpäisevä silikonihydrogeeli.

Kenelle kertakäyttölinssit sopivat?

Kertakäyttölinssit soveltuvat henkilöille, jotka käyttävät linssejä satunnaisesti muutaman kerran viikossa tai harvemmin. Ne ovat hyvä valinta myös asiakkaille, jotka kokevat linssien puhdistamisen hankalaksi. Varsinkin nuorille kertakäyttölinssi on helppo valinta ensimmäiseksi piilolinssiksi.

Kirjoitus on julkaistu 3.3.2009 ja päivitetty 5.10.2013.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. Hei!

  Kysyisin että kannattaako minun laittaa piilareita kun minulla on fibromyalgia ja silmäni on tosi kuivat?Oireena:Silmien kutinaa,vuotoa,roskan tunnetta,näkö häiriötä,punaisuutta.Ilmakin vaikuttaa!Olen pölylle alerginen.

 2. Hei Miuku!
  Tiedän kyllä fibromyalgiaa sairastavia henkilöitä, jotka käyttävät piilolinssejä.
  Itsessään tämä ei siis ole este piilolinssien käyttämiselle.

  Toki kertomasi oireet kuulostavat kuitenkin hankalilta ja on hankala uskoa, että piilolinssit soveltuisivat sinulle jatkuvaan käyttöön. Valitettavasti en osaa sanoa mitään varmempaa, koska en pääse tutkimaan silmiäsi.

  Sinun kannattaa varata aika optikolle piilolinssisovitukseen, niin siellä selviää olisiko sinun mahdollisuus käyttää piilolinssejä edes satunnaisesti.

 3. Onko ihan normaalia, että kertakäyttölinsseillä näkö tuntuu joskus sumealta? Lähinnä näkökentän sivuosissa olen havainnut sumeutta ajoittain. Linssit eivät ole värilliset ja en ole ylittänyt suositeltuja aikarajoja. Vastaavaa en ole huomannut kuukausilinsseillä. Toisaalta kertakäyttölinssit tuntuvat vähemmän silmissä kuin kuukausilinssit.

 4. Hei Oona!
  Valitettavasti minun on näin netin välityksellä mahdoton sanoa mistä kertakäyttölinssien kanssa tuleva sumeus voisi johtua.

  Parhaiten saat asiaan vastauksen käymässä juttelemassa oman optikkosi kanssa, jolloin hän pystyy tarvittaessa tutkimaan silmäsi ja varmistamaan linssien sopivuuden.