KraaKraan puiset silmälasikehykset

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Myös silmälasien materiaalin ja suunnittelun voi toteuttaa totutusta poikkeavalla tavalla. Yksi hyvä esimerkki luovemmasta toteutuksesta on KraaKraan puiset silmälasikehykset. Kehyksiä valmistaa puuseppä Matti Hänninen Kangasalla Suomessa.

KraaKraan kehykset ovatkin saaneet välillä laajempaa näkyvyyttä. Muistaakseni niistä oli kerran juttu Aamulehden Moro-liitteessä ja myös MTV3:n kymmenen uutiset ovat kertoneet kehyksistä.

KraaKraan kehykset ovat valmistettu liimaamalla useita viilukerroksia toisiinsa. Kehykset ovat saranattomat, viilusta kaarevaan muotoon taivutetut kehykset. Tällä hetkellä valikoimissa on noin 10 eri mallia ja useita eri värejä. Kevyemmät kehykset painavat vain kuusi grammaa.

Valmistaja suosii kotimaisia puulajeja, kuten koivua. Myös eksoottisempia materiaalejakin on kuitenkin saatavissa.

Mikäli mallistosta ei löydy sopivan muotoista kehystä, on toivottu malli mahdollista valmistaa myös erikseen.

[ad#piilarit]

Omat mietteeni KraaKraan kehyksistä

Itselläni ei ole kokemusta näistä kehyksistä, enkä ole päässyt edes kokeilemaan KraaKraan tai kenenkään muunkaan valmistajan puisia kehyksiä.

Eniten itseäni epäilyttävät kehyksen rajalliset muokkausmahdollisuudet ja vedenkestävyys. Toisaalta valmistaja kyllä vakuuttaa, että laseja voi silloin tällöin pestä vedellä ja myöskään pieni vesisade ei haittaa.

Muokkausmahdollisuuksista KraakKraan sivuilla kerrotaan sen verran, että sankoja voidaan muokata kevyesti lämmön avulla. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että kehyksen pitää istua hyvin heti ensi koetuksella, koska isommat muokkaukset ovat mahdottomia.

Missä kehyksiin pääsee tutustumaan?

Tällä hetkellä kehyksiin pääsee tutustumaan Tampereella Kraa Kraa Eyewearin liikkeessä ja Helsingissä Trend Opticilla. Kehysten hinta on 420 euroa, mikä kuulostaa mielestäni kohtuulliselta työmäärän ja sarjojen pienuuden huomioiden.

Loppuun voisin sanoa, että kysymysmerkeistä huolimatta kyseessä on erittäin mielenkiintoinen ja ekologinen vaihtoehto perinteisille silmälasien kehyksille.

Lisätietoa kehyksistä löydät KraaKraan sivuilta. Sivulta löytyy kuvia kehyksistä ja hyvin toteutettu Usein kysyttyä -osio.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa