Kuinka paljon moniteholasit maksavat?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Moniteholasien keskihinta optisen alan tiedotuskeskuksen vuonna 2007 teettämän tutkimuksen mukaan oli 506 euroa. Käytännössä niiden hinnat vaihtelevat alle 100 eurosta aina jopa yli 1000 euroon.

Asiakkaan on kohtuullisen hankala vertailla monitehojen hintoja, koska moniteholinssejä on todella eri tasoisia. Ymmärrän kyllä, että moniteholasit ovat asiakkaalle kallis ostos, mutta suosittelen kuitenkin asiakasta hankkimaan mahdollisimman laadukkaat linssit.

[ad#piilarit]

Miten halvat ja kalliit moniteholasit eroavat toisistaan?

Halvimmillaan alle 100 euroa maksavat moniteholinssit ovat niin sanottuja vanhemman polven moniteholinssejä, jotka ovat valmistettu perusmateriaalista ilman pinnoitteita.

Halvimpien linssien valmistukseen on käytety vanhempaa valmistustekniikkaa. Tämän takia linssien näkökenttä on kapeampi uudempiin linsseihin verrattuna ja progressiokanava eli siirtymäalue kaukaa lähelle on pidempi. Vanhemmat linssit vaativat korkean kehyksen toimiakseen.

Yli 1000 euron monitehoissa on puolestaan käytetty uusinta valmistustekniikkaa ja linsseissä on mukana pinnoitteet ja ohennukset.

Uusimpien ja kalliimpien linssien kohdalla puhutaan yksilöllisistä monitehoista. Tällaiset linssit on valmistettu freeform-tekniikalla tai sitten kyseessä on niin sanottu teräväpiirtolinssi tai takapintaprogressiivinen linssi.

Tämän johdosta linssillä saavutetaan laajempi näkökenttä, eli katselualueet ovat leveämmät kuin vanhemman polven linsseissä. Myös siirtymäalue eli progressioalue on mahdollisimman pehmeä ja eri katselualueet löytyvät mahdollisimman helposti. Uuden polven monitehot ovat mahdollista asentaa myös matalaan kehykseen.

Kaikista yksilöllisimmissä monitehoissa asiakkaalle tehdään henkilökohtainen näköprofiili, jossa huomioidaan asiakkaan elämäntyyli, entiset lasit ja laseille asetetut tarpeet.

Asiakkaan on hankalaa vertailla moniteholasien hintoja

Mielestäni monitehojen hinnan vertaileminen on asiakkaalle todella vaikeaa. Jo yhdestä liikkeestä saattaa löytyä useampi optiikaltaan eritasoinen linssi. Tämän lisäksi linssiin on valittavissa erilaiset pinnoitteet sekä ohennukset.

Asiakkaan kiertäessä useammassa liikkeessä on erittäin hankalaa päätellä miten eri liikkeiden linssit vastaavat toisiaan. Esimerkiksi toisen liikkeen paras linssi saattaa olla yhtä hyvä kuin toisen liikkeen keskitason linssi.

Miten moniteholasit kannattaa valita?

Hintoja vertaillessa asiakkaan kannattaa pyytää laskemaan tarjousta saman tasoisilla linsseillä. Pahimmillaan käy niin, että asiakkaalle lasketaan toisessa liikkeessä hinnat vanhemman tekniikan linsseille ja toisessa uudemman. Mikäli näitä hintoja sitten vertaillaan suoraan toisiinsa voi hintaero tuntua todella huimalta.

Mielestäni asiakkaan kannattaa kertoa hintoja vertaillessaan mahdollisimman tarkkaan minkälaista linssiä hänelle on tarjottu toisessa liikkeessä. Itse ainakin tarjoan asiakkaalle tällöin oman liikkeen valikoimasta mahdollisimman samantasoista linssiä. Näin hintojen vertaaminen on mahdollista.

Luonnollisesti asiakkaan on kuitenkin hankala arvioida ovatko eri linssit sitten keskenään täysin samantasoiset. Tällöin täytynee vain luottaa myyjän ammattitaitoon ja kuulostella minkälainen mielikuva myyjän asiantuntemuksesta jää.

Tämä kirjoitus on osa Kuinka paljon silmälasit maksavat -sarjaa.

Kaikki kirjoitukset aiheesta

Silmälasien keskihinta ja verotus

Kuinka paljon yksiteholasit maksavat?

Kuinka paljon kaksiteholasit maksavat?

Kuinka paljon moniteholasit maksavat?

Kuinka paljon silmälasien kehykset maksavat?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. Sinikka Laukkanen says

  Hei!

  Olen viiskyt ja risat ja käytän moniteholaseja. Kotiavustajan työssäni on tärkeää nähdä joka suunnalle ja eri etäisyyksille. Minulla on kuitenkin sellaisia kokemuksia, että on vähän sattuman kauppaa minkälaiset moniteholasit saa ne hankkiessaan. Parit lasini ovat olleet tosi onnistuneet, kolmet muut moniteholasit vähemmän hyvät. Näillä onnistuneilla olen vaivatta nähnyt joka suuntaan ilman vääristymiä. Huonommin onnistuneilla olen nähnyt selvästi vain kauas suoraan yläviistoon ja lukea läheltä tekstiä, esim kirjaa. Kaikki muu siltä väliltä on ollut vähemmän selvää ja vääristynyttä, vaikka tietenkin yritän kääntää päätäni kohdetta kohti.

  Hankin uudet lasit lokakuussa 2010. Näitä on säädetty useampaan otteeseen, en kuitenkaan edelleenkään näe näillä yhtä hyvin kuin aikaisemmilla laseillani. Minkä tyyppistä linssiä ja kehystä suosittelisit. Arvot oikea -5,75, vasen -5,25. Add 2.00

 2. Hei Sinikka!

  Moniteholaseissa on monia tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen kuinka hyvä lopputulos saavutetaan.

  Mitä suurempi lukulisäys (add) asiakkaan reseptissä on sen kapeampi on tarkkana näkyvä lähialue. Riittävän korkea kasvoille oikeassa asennossa istuva kehys vaikuttaa myös näkemiseen.

  Lasien mitoitus on myös yksi tärkeä asia. Silmien etäisyys toisistaan ja rajankorkeus tulee olla mitattu oikein eikä vain sinne päin. Pienetkin mittavirheet voivat vaikuttaa heikentävästi linssin toimintaan.

  Toki on aina myös mahdollista, että mitat ovat otettu oikein, mutta laseja ei ole tehty täsmälleen mittojen mukaan.

  Myös valitulla moniteholinssillä on vaikutusta näkemiseen. Linsseissä on eroja ja kannattaa muistaa, että myös eri liikkeiden linssien välillä on eroja. Jonkun liikkeen paras linssi voi vastata toisen liikkeen toiseksi tai jopa kolmanneksi parasta linssiä.

  Monitehojen ostaminen on varmasti haastavaa kuluttajille. Mielestäni asiakaan kannattaakin luottaa optikkoon, jolta on ostanut kerran toimivat monitehot.

  Näin minun on kuitenkaan hankala suositella jotain tiettyä merkkiä. Yleensä paras vaihtoehto löytyy niin sanotuista yksilöllisistä moniteholinsseistä.