Kuinka paljon piilolinssien käyttäminen maksaa?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Etenkin piilolinssien käyttämistä aloittavia asiakkaita mietityttää kuinka paljon piilolinssien käyttäminen oikeasti maksaa. Asiaa käydään kyselemässä säännöllisesti optikkoliikkeistä.

Suoraan kysymyksiin on kuitenkin hankala vastata, koska kustannukset riippuvat monista tekijöistä. Niihin vaikuttavat muun muassa se minkälaisia linssejä henkilö tarvitsee ja kuinka paljon piilolinssejä halutaan käyttää. Lisäksi myös mahdollinen puhdistusnesteen tarve vaikuttaa kokonaiskustannukseen.

Hyvin karkeasti lajiteltuna voidaan sanoa, että vähän linssejä käyttävien kannattaa valita kertakäyttölinssit ja paljon linssejä käyttävien lyhyen vaihtovälin linssit.

Tässä kirjoitussarjassa pyrin selvittämään kolmen eri tavalla piilolinssejä käyttävän asiakasesimerkin avulla kuinka paljon piilolinssit maksavat ja minkälaiset piilolinssit kannattaa valita erilaisiin käyttötapoihin.

Esimerkeissä on laskettu kuinka paljon piilolinssien käyttäminen maksaa yhtä käyttökertaa kohti ja kuinka paljon kustannuksia tulee vuodessa.

Aivan tarkkoja hintoja on kuitenkin hankala sanoa, koska linssien hinnat vaihtelevat linssimerkin ja linssien hankintapaikan mukaan.

Kustannuksissa ei ole huomioitu piilolinssitarkastuksen ja kontrollien hintaa, jotka tekevät vuodessa noin 15-60 euroa. Tarkempaa tietoa näiden kustannuksista löytyy Hyvä piilolinssisovitus -kirjoituksesta.

Esimerkit löydät täältä

Piilolinssien kustannukset satunnaisessa käytössä (käyttökertoja yksi-kaksi viikossa)
Piilolinssien kustannukset vaihtelevassa käytössä (käyttökertoja kolme-neljä viikossa)
Piilolinssien kustannukset säännöllisessä käytössä (käyttökertoja kuusi viikossa)

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa