Kuinka paljon silmälasien kehykset maksavat?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Myös silmälasien kehysten hintaskaala on todella laaja. Kehysten hintavertailua vaikeuttaa se, että toisilla liikkeillä kehyksen hintaan sisältyy peruslinssit ja toisilla ei. Edullisimmat kehykset löytyvät näistä alle 10 euron peruspaketeista.

Kun puhutaan keskihintaisesta kehyksestä, jossa on jo pieniä yksityiskohtia, kuten koristeita tai joustoaisat, nousee kehyksen hinta helposti lähelle 200 euroa.

Isojen muotitalojen merkkikehykset tai muuten yksilölliset kehykset saattavat maksaa useita satoja euroja. Silloin laseissa on paljon pieniä yksityiskohtia ja tietenkin merkkikin maksaa.

[ad#piilarit]

Miten halvat ja kalliit kehykset eroavat toisistaan?

Monesti kaikkien kehysten sanotaan tulevan samoista tehtaista sillä erotuksella, että osaan kehyksistä on laitettu muotitalon logo ja osaan ei. Totta on, että samassa tehtaassa voidaan valmistaa merkkikehyksiä ja niin sanottuja nimettömiä tehtaan omia malleja.

Materiaalit eivät kutenkaan ole samat näissä kehyksissä, eikä yksityiskohtia ei ole samalla tavalla. Myös valmistettavien sarjojen koko on erilainen.

Hinnaltaan kalliimmat kehykset tuntuvat monesti jo käteen paljon jämäkämmiltä ja niiden kestävyys on yleensä parempi. Lisäksi halvat kehykset taipuvat helpommin ja niissä saattaa olla ongelmia maalipinnan kestävyyden kanssa.

Luonnollisesti kuitenkin halvallakin voi saada joskus laatua. Yleensä kuitenkaan edullisemmat kehykset eivät ole yhtä laadukkaita kuin kalliimmat kehykset.

Myös silmälaseissa on muistettava, että toiset arvostavat laseissa merkkiä ja toisille sillä ei ole mitään merkitystä. Sama pätee myös lukuisiin muihin kulutushyödykkeisiin. Toisille kelpaa mitkä tahansa farkut ja toisilla pitää olla juuri tietty merkki.

Tämä kirjoitus on osa Kuinka paljon silmälasit maksavat -sarjaa.

Kaikki kirjoitukset aiheesta

Silmälasien keskihinta ja verotus

Kuinka paljon yksiteholasit maksavat?

Kuinka paljon kaksiteholasit maksavat?

Kuinka paljon moniteholasit maksavat?

Kuinka paljon silmälasien kehykset maksavat?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. Tuula says

  Erittäin mukava optikko määräsi uudet lasit
  od -2.75 c -0.5 ax 5 ja os -2-25 c -1.0 ax 155
  add +1.5

  aiemmin minulla oli kahdet lasit eli kauko- ja lukulasit,
  kauas -2.75 c- 0.75 ax 180 ja -2.25 c. – 0.75 ax 155
  lähelle -1.75 c- 0.75 a 180 ja -1.25 c. – 0.75 ja ax 155
  lukulaseis add +1

  mikä muuttunut, katsoin lähinnä ax lukua onko muutos suuri? nyt 5 ja ennen 180?

 2. Hei Tuula!
  Näössäsi on tapahtunut itse asiassa hyvin pieniä muutoksia, vaikka Ax-arvon muutokset näyttävätkin suurilta.

  Oikeassa silmässä kaukovoimakkuudessa hajataitteisuuden määrä eli Cyl-arvo on pienentynyt pienimmän mahdollisen määrän eli 0,25 dioptriaa. Vasemmassa silmässä hajataitteisuuden määrä on puolestaan kasvanut 0,25 dioptrialla.

  Ax-arvon muutos näyttää lukujen perusteella suurelta, mutta kyseessä on vain tapa ilmoittaa sama asia eri tavoilla. Todellisuudessa kyseessä on pieni muutos.

  Silmälaseissa hajataitteisuuden akselinsuunnan ilmoittava luku ilmoitetaan asteluvulla, joka on 0 ja 180 asteen väliltä. 0 ja 180 tarkoittavat vaakalinjaa, eli entisten lasiesi arvo olisi voitu kirjoittaa muodossa -2,75 -0,75 0.

  Hajataitteisuuden akselinsuunta on muuttunut 5 astetta entisiin laseihin nähden, eli sekin muutos on pieni.

  Lukulisäys eli add on kasvanut 0,5 dioptriaa.