Kuinka paljon yksiteholasit maksavat?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Yksiteholasien hinnat vaihtelevat erittäin paljon. Halvimmillaan yksiteholaseja myydään viidellä eurolla ja kalleimmillaan ne voivat maksaa vaikka 1000 euroa.

Optisen alan tiedotuskeskuksen vuonna 2007 teettämän tutkimuksen mukaan yksiteholasien keskihinta oli 254 euroa.

Nykyään edullisimpia yksiteholaseja markkinoidaan viiden euron hintaan. Tällöin hinta sisältää perusmateriaalista valmistetut linssit. Kehysmallit tälläisissa laseissa ovat suoraan sanoen vanhanaikaisen näköiset. Tietenkin mikäli ulkonäkö on toissijainen seikka toimivat nämäkin lasit näkemisen apuvälineinä.

[ad#piilarit]

Pinnoitteet nostavat hintaa

Perus yksiteholinssit maksavat ilman lisäkäsittelyjä noin 30-40 euroa / pari. Pinnoitteet nostavat linssien hintaa selvästi. Esimerkiksi kovapinta maksaa noin 20-50 euroa enemmän. Yhdistelmäpinta, joka sisältää kovan, heijastamattoman ja myös mahdollisesti likaa hylkivän pinnoitteen tuo laseihin hintaan lisää pinnoitetyypistä riippuen noin 50-150 euroa.

Muut lisäkäsittelyt kuten ohennukset, värit ja auringon mukaan tummuvat omimaisuudet vaikuttavat myös linssien hintaan.

Ohennetuissa linsseissä on yleensä vakiona pinnoitteet, eli niistä ei tule lisämaksua. Ohennettujen linssien hinnat vaihtelevat linssin paksuuden ja voimakkuuden mukaan noin 100 eurosta aina reiluun 400 euroon.

Varastolinssit vai hiomolinssit

Yksiteholaseissa osa linsseistä on niin sanottuja varastolinssejä ja osa hiomolinssejä. Varastolinsseillä tarkoitetaan tehtaalta hyllytavarana löytyviä linssejä. Tällöin kyseessä on yleensä eniten myydyt voimakkuudet ja linssin halkaisijat.

Hiomolinssit puolestaan tarkoittavat linssejä, jotka valmistetaan aina tilauksen perusteella. Tällöin linsseissä on isommat voimakkuudet ja harvinaisemmat halkaisijat.

Hiomolinssit ovat yleensä hinnaltaan noin 25-50 prosenttia varastolinssejä kalliimpia. Suurin osa liikkeistä hinnoitteleekin eri tavalla varasto- ja hiomolinssit. Osalla liikkeistä erillistä hinnoittelua ei kuitenkaan ole.

Tämä kirjoitus on osa Kuinka paljon silmälasit maksavat -sarjaa.

Kaikki kirjoitukset aiheesta

Silmälasien keskihinta ja verotus

Kuinka paljon yksiteholasit maksavat?

Kuinka paljon kaksiteholasit maksavat?

Kuinka paljon moniteholasit maksavat?

Kuinka paljon silmälasien kehykset maksavat?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. Heikki says

  Hei!

  Paljonko maksaa yksiteholinssit vahvuutta +4?

 2. Hei Heikki!

  Halvimmillaan +4 lasit on mahdollisuus saada alle 10 eurolla.

  Ohennetuilla linsseillä, erilaisilla pinnoitteilla ja kalliimmalla kehyksellä hinta voi puolestaan nousta useaan sataan euroon.

  Sinun kannattaa käydä vertailemassa optikkoliikkeissä hintoja ja miettiä mitä ominaisuuksia haluat laseihisi ja kuinka paljon olet valmis niistä maksamaan.

 3. Heikki says

  Hei!

  Haluan että niillä laseilla näkee lukea hyvin, en tarvi muuta, en mitään koristeita, hiomisia tai lisäkehyksiä tai taivutuksia. Ehjät sangat on jo. Tarkemmin sanottuna löytyy kolmetkin ehjät sangat. Tarvin vain toimivat linssit lukemista varten.

  Ei kait niitä sankoja tarvi joka kerta uusia ostaa, kun optikon oven avaa? Eivät kuitenkaan pelkkää kertakäyttökamaa siellä optikolla myy, oletan.

  Eli uudestaan: Paljonko ne pelkät linssit maksavat? Olen valmis maksamaan mahdollisimman vähän. Ominaisuuksiksi riittää kun niillä näkee vaivatta lukea.

 4. Jos haluat päästä mahdollisimman edullisesti lasien hankinnasta, kannattaa sinun hankkia kokonaan uudet lasit.

  Vanhojen kehysten linssittäminen tulee kalliimmaksi kuin edullisimpien noin 10 euroa maksavien lasien hankkiminen.

 5. Heikki says

  Onko lasit yhtä kuin sangat ja linssit? Ja ne maksaa 10 euroa +4 vahvuudella siis? Missä niitä laseja + 4 linsseineen 10 euron hinnalla myydään?

  Juurihan sanot että sanot nimenomaan optikolla ne sangat nostavat optikoilla käynnin hinnan taivaisiin.

  Elli mikä tässä sitten lopulta maksaa?
  Ja miksi se on noin villiä tuo optikoiden touhu?

  Minun mielestäni jonkun viranomaisen tulisi puuttua tähän villiin puuhasteluun ja laittaa asiat järjestykseen, koska ei tällaisessa optikolta toiselle juoksemisessa ja yrittäessä välttää niiden pyörryksiin puhumisessa ole asiakkaan kannalta mitään järkeä.

  Olen Oulun kaupungista ja täällä esim. sama optikko määrää toista kuin samaan aikaan sitten silmälääkäri paikkailee saman optikon virheitä ja lähettää takaisin samaiselle optikolle. Ja asiakas maksaa – taas.

  Mutta kerro missä niitä +4 laseja sankoineen ja linsseineen myydään Oulussa 10 euron pakettihintaan ja käyn huomenna hakemassa sellaiset.

 6. Hei!
  Tarjouslaseja on edelleen specsavers.fi,
  http://www.specsavers.fi/uinnoittelu/14/yksiteholasit-alk-9
  Itse tilasin postikuluineen yksiteholasit (n. -3 diopteria) Englannista, mutta nyt hinta on sielläkin muutaman euron enemmän.
  Postikuluineen hinta oli uskomaton 10 euroa. Todellinen lähetyspaikka taisi olla HongKong, mutta tullia ja ALV-maksua ei mennyt (lähetyksen arvo oli alle 45,45 euroa)

  terv.
  Ari (en ole se sivuston optikko)

 7. Kun puhuin laseista, tarkoitin täydellisiä silmalaseja.
  Oulussa näkyy Specsaversin kartan mukaan olevan kolme Specsavers-liikettä.
  En tiedä miten pitkään kestää saada silmälasit, esim. ne 10 euron, jos käy Specsaversilla.
  Itse olen tosiaan uskaltautunut tilaamaan ulkomailtakin kahdesta eri paikasta silmälaseja. Silmälääkärin reseptin olen joko liittänyt nettilomakkeesta (kuvatiedoston omalta pc:ltä hakemalla) tai kirjoittamalla reseptin arvot nettitilaukseen. Vaatii pikkuisen ymärrystä, ei kyllä paljoa.

 8. Heikki says

  Pitänee käydä silmälääkärissä ja marssia lähimpään Specsaversiin. Helpoin ja varmin tapa. Ala on muutoin niin tuulella käypä ja villi.

 9. Hei Heikki!
  Pyydä optikkoa mittaamaan pupillien väli ja kirjoita arvo talteen, sitä tarvitaan ainakin ostettaessa silmälasit internetin kautta ulkomailta. Siitä tiedosta on varmaan myöhemminkin hyötyä, se ei muutu. Sen voi kaverikin mitata. Siihen saa myös erikoisviivoittimia (paperisia!) ulkomailta. Näköreseptissä näkyy se tietona PD, esim. minulla PD = 67 (millimetriä). Minulla Helsingissä silmälääkäri ei viitsinyt mitata PD arvoa, vaan sanoi että optikko voi sen sitten tehdä. Onneksi PD oli aiemmin mitattu jollain optikolla, ja merkattu papereihin myös kun erikseen pyysin.

  Epäilen että 9 euron laseja (kestävät varmaan hyvin lukulasikäytössä) ostaessa ei enää voi tulla optikon näöntarkistusta kaupan päälle. Itse toimin aiemmin optikolla käydessäni rehellisesti: Sanoin etä ostan heiltä vain pelkän näöntarkistuksen. Se maksoi n. 3 v sitten 20 euroa. Usein näöntarkistus on ilmainen optikolla kun ostat kalliit silmälasit samasta paikasta.
  +näköisellehän saa halpoja laseja myös esim. Tiimarista, jos sattuu silmät olemaan suurinpiirtein samanlaiset näköarvoiltaan.
  Likinäköinen joutuu etsimään halpoja lukulaseja muilla keinoin.
  Itselläkin on lisäksi silmissä lähes 2 diopteria eroa, ja cyl ja ax arvot ovat nyt yli 50 vuotiaana erilaiset. Nuorempana ei ollut näitä cyl ja ax-lukuja linsseissäni ollenkaan.

  Silmälääkärin maksu taisi olla n. 85 euroa 1,5 v sitten Helsingin Forumissa (Mehiläinen).

 10. Heikki says

  Minulla on nuo luvut sun muut tallessa kyllä, mutta kaikkein mieluiten ostaisin ihan vain pelkät linssit nykyisiin sankoihin luotettavalta optikolta, jos tässä kauppaviidakossa olisi jotain holttia.

  Erittäin työlästä ja stressaavaa ruveta ramppaaman noita optikkoja läpi ja yrittää välttää huijatuksi tuleminen.

  Olen ostanut yhdet lasit juuri tuolla tavalla kuin kerrot Favoptikosta eikä niillä tee mitään. Särkee silmiä vain. Samat sanat Tiimarien laseista. Ovat suurennuslaseja, eivät silmälaseja.

  Kuten tänmä ketjun alkupuolella kysyin: paljonko ne maksaa ne + 4 linssit? Edes maksaa Noin tasolla? Onko tuo noin vaikea ja epämääräinen optikosta riippuvainen mielipideasia vain?

 11. Hei Heikki!
  Valitettavasti sinulla tuntuu olevan huonoja kokemuksia silmälasien hankkimisesta. Toivottavasti olet keskustellut asian myös suoraan sen tahon kanssa kenen kanssa sinulla on ollut ongelmia.

  Yleensä ongelmatilanteisiin löydetään aina ratkaisu, kun asiasta keskustellaan asiallisesti.

  Minusta on kuitenkin loukkaavaa, että syyllistät koko alaa ja epäilet huijatuksi tulemista joka puolella.

  Omasta ja tuntemieni optikkojen puolesta voin sanoa, että alalla tehdään töitä yleensä korkealla moraalilla ja asiakkaiden näköongelmiin halutaan todella löytää ratkaisu.

  Totta on kuitenkin, että alan markkinoinnissa on parannettavaa ja tästä olen kirjoittanut aiemmin oman kirjoituksen.
  Onko silmälasien mainonta harhaanjohtavaa?

  Jonkinlainen arvio linssiesi hinnaksi on noin 60-100 euroa.

  Valitettavasti en osaa antaa tarkempaa arviota, koska tähän vaikuttaa muun muassa:
  – Minkä kokoinen kehys sinulla on
  – Liikkeen veloittama hiontamaksu
  – Linssien valmistaja
  – Onko sinulla tuon voimakkuuden lisäksi esimerkiksi prismoja, hajataitteisuuden korjausta jne.

  Lisäksi tälläkin alalla jokaisella liikkeellä on kuitenkin oikeus hinnoitella omat tuotteensa itsenäisesti.

  Specsaversin lisäksi ainakin Nissen on myynyt niin sanottuja peruslaseja hyvin halvalla. Tuon sivun mukaan halvimmat heidän lasinsa maksavat 5 euroa.
  http://www.nissen.fi/peruslasit/

  Ja tässäkin tapauksessa kannattaa muistaa, että halvin vaihtoehto ei todennäköisesti ole se paras vaihtoehto näkemisen korjaamiseen. Jokainen tekee kuitenkin omat valintansa oman tilanteensa mukaan.

 12. Heikki says

  Ei tässä mitään henkilökohtaista ole. Ala nyt on vain niin villi ja hinnat heittelee. Kuten sanottu: mieluiten asioisin ilman mitään nettikauppoja tai tiimareita, mutta tämä on asiakkaan näkökulmasta juuri tällaista erilaisten ehdotusten, tarjousten ja arvioiden perässä ramppaamista. Mutta kuten myyjäkin määrittelee omat hintansa, myös asiakas on oikeutettu valitsemaan parasta ja kukkarolleen sopivinta.

 13. JOSSU says

  Ihmettelin Nissenillä lasien kokonaishintaa: piti olla jopa 2 lasit 55€lla, mutta jopa yli puolet pokista edellytti linssien siimakiinnitystä edes osittain, jolloin ohennushionta nosti hintaa 90 €lla!! Itselläni on Zennin pokat (siimakiinn.), joissa linssejä ei ole ohennettu eikä tämä minusta lainkaan haittaa, ulkonäöllisestikään. Helpompi kai paksumpaan linssiin on siimanurakin hioa kuin ohuempaan?? En kysymykseeni saanut vastausta liikkeessä, joten osaatko kertoa miksi ohennushionta on pakollinen.(JA miksihän monia “55€n” silmälaseja ei ollut lainkaan mahdollista saada sillä luvatulla hinnalla – vaikka ikkunalasilinssit niin ohennushionta pakollinen ja siis lasit vähintään 145€ +niitä pinnoituksia…) hohhoijaa, ei vaan ymmärrä…

 14. Hei Jossu!
  Monet liikkeet eivät lähde hiomaan perinteiseen muovilinssiin uria, koska materiaali ei ole kovin muotolujaa. Osa liikkeistä puolestaan tekee perinteisiinkin linsseihin urat siimakiinnitystä varten vain sillä edellytyksellä, että laseihin ei myönnetä takuuta linssin hajoamisen varalta.

  Ohennettu materiaali on huomattavasti parempi murtolujuudeltaan ja kestää näin ollen paremmin siimakehyksissä.

  Ennen ohennettujen linssien yleistymistä oli todella tavallista, että perusmateriaalista valmistetut linssit hajosivat helposti ja sitten laseihin jouduttiin vaihtamaan linssejä. Nykyään kun on olemassa parempia materiaaleja, niitä luonnollisestikin suositaan.

  Näiden syiden takia on siis erittäin perusteltua käyttää vain ohennettuja linssejä.

  Ohennettu linssihän ei ole “tavallinen” linssi, joka on hiottu ohuemmaksi, vaan se on valmistettu ihan erilaisesta materiaalista. Tästä syystä ohennettu linssi on perinteistä linssiä kalliimpi.

  Siihen en valitettavasti pysty ottamaan kantaa miksi suurin osa alennusmalleista on ainakin osittain kehyksettömiä malleja, jotka siis vaativat ohennetun linssin. Voihan olla vaikka, että perinteiset kehykset on myyty pääasiassa loppuun, mutta varmasti tähän osaa vastata vain liikkeen henkilökunta.

  Näistä aiemmin kirjoittamistani kirjoituksista voisi olla sinulle hyötyä:
  Ohennetut eli korkeataitekertoimiset linssit

  Rikkoutuvatko kehyksettömät silmälasit helposti?