Kuivan silmän omega -ravintolisä – apu kuivien silmien hoitoon?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Kuivan silmän Omega on optikkoliikkeille myytäväksi suunniteltu tuote. Kuten nimikin kertoo, pitäisi tämän auttaa kuivasilmäisyyteen. Kuivan silmän omega sisältää muun muassa luomutyrniöljyä, omega 7 rasvahappoa ja mustikkauutetta.

Löysin tämän uutuustuotteen syksyn koulutuspäiviltä ja tuote on nyt ollut itselläni muutaman viikon koekäytössä.

Sinällään esimerkiksi tyrniöljykapseleita on ollut vuosia myynnissä marketeissa ja luontaistuotekaupoissa. Itse olen toki aikaisemmin tiennyt tyrnin positiivisista vaikutuksista silmille ja limakalvoille. En ole kuitenkaan ajatellut, että tuotetta voitaisiin myydä myös optikkoliikkeessä. Tähän mennessä olen ohjeistanut aiheesta kysyviä omia asiakkaita luontaistuotekauppaan ostamaan tyrniöljykapseleita.

Omat kokemukset positiivisia

Muutaman viikon koejakson aikana olen huomannut omissa äärimmäisen kuivissa silmissä eron aikaisempaan.

Tähän mennessä olen suhtautunut aavistuksen epäilevästi tällaisten tuotteiden toimivuuteen. Koejakso sai minut kuitenkin vakuuttumaan tuotteesta niin paljon, että uskallan aktiivisemmin suositella myös muita kuivasilmäisiä kokeilemaan Kuivan silmän Omegaa tai muita vastaavia valmisteita.

Jos kuitenkin sairastat jotakin yleissairautta tai käytät jatkuvaa lääkitystä, pitää niiden sopivuus varmistaa omalta lääkäriltä ennen käytön aloittamista.

Luottamusta tuotteeseen tuo myös se, että Suomen silmälääkäriyhdistys suosittelee sivuillaan tyrniöljyn käyttöä kuivan silmän hoitoon.

Kuivan silmän omegaa suositellaan käytettävän aluksi kuukauden ajan neljä kapselia päivässä. Tämän jälkeen siirrytään ylläpitävään kahden kapselin päiväannokseen.

Kaksi kapselia kuivan silmän omegaa sisältää luomutyrniöljyä 900 mg, Omega 7 rasvahappoa 225 mg, mustikkauutetta 100mg ja antosyaania 25 mg.

Tyrniöljystä on tehty tutkimuksia

Tyrniöljyn hyödystä kuivasilmäisyyteen on tehty tutkimuksia Suomessa ja maailmalla.

Suomessa Turussa tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että tyrniöljyä sisältäviä kapseleita nauttineilla silmien ärtyneisyyttä, punoitusta ja polttelua oli vähemmän. Lisäksi silmät vetistivät vähemmän.

Myös mustikalla vaikutusta silmän terveyteen

Myös mustikalla on todettu olevan monia silmän terveydelle hyviä vaikutuksia. Laboratoriokokeissa on todettu, että mustikka sekä mustikan sisältämä antosyaani vaikuttavat positiivisesti silmän terveyteen.

Mustikalla saattaakin olla tutkijoiden mukaan vaikutusta esimerkiksi silmänpohjan rappeutumisen ja harmaakaihin etenemiseen mutta tätä asiaa pitää vielä tutkia laajemmin.

Tässä linkki yhteen aiheeseen liittyvään tutkimukseen.

Valitettavasti en osaa sanoa kuinka monesta optikkoliikkeestä Kuivan silmän Omegaa tai vastaavia tuotteita on ostettavissa. Uskon kuitenkin, että pikkuhiljaa myös yhä useammasta optikkoliikkeistä voi ostaa omega-rasvahappoja sisältäviä tuotteita kuivan silmän avuksi.

Lue myös kirjoitukseni Kuivat silmät ja piilolinssit.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. Hei!
  Kuivan Silmän Omegalle on julkaistu nyt kotisivut. Voitte käydä tutustumassa kotisivujen tarjontaan osoitteessa http://www.kuivansilmanomega.fi tai http://www.eyeomegafinland.fi.
  Voitte myös linkata sivumme blogissanne.

  Ystävällisin terveisin
  Päivi Jokinen
  EyeOmega Finland Oy

 2. Alli Mattila says

  Voiko omeka 3 syödä yhtäaikaa kuivan silmän omenan kanssa ?

  • Hei Alli!

   Valitettavasti en osaa vastata voiko ja kannattaako näitä valmisteita käyttää yhtä aikaa. Uskoakseni parhaiten tähän osattaisiin vastata apteekissa tai luontaistuotekaupassa, jotka myyvät näitä kaikkia tuotteita.

 3. Alli Mattila says

  Syön rimaspaania., voiko syödä kuivan silmän omekaa ?

  • Hei Alli!
   Sinun kannattaa kysyä asiaa sinua hoitavalta lääkäriltä tai apteekin henkilökunnalta.

   Itse en suosittele koskaan asiakasta aloittamaan ravintolisän käyttöä ilman hoitavan lääkärin lupaa, jos asiakkaalla on joku todettu sairaus tai lääkityksiä.