Kuukausilinssit ärsyttävät silmiä ensimmäisellä kerralla

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Anni kysyi 31.1.2015

Hei, olen pidemmän ajan kuluessa huomannut, että uudet kuukausilinssit ärsyttävät silmää vietävästi ensimmäisellä kerralla. Silmät vuotavat ja kipuilevat noin kymmenisen minuuttia.

Olen päätynyt siihen, että syyllinen voisi olla neste, jossa ne ovat alkuperäispakkauksessaan. Onko tämä mahdollista? Voiko uuden linssin huuhdella silmätipoilla, joita voi käyttää piilolinssien kanssa vai meneekö linssi pilalle?

Lisäksi olen joutunut matkoillani joskus käyttämään hieman erilaisia linssejä kuin mitä optikko on määrännyt.

iWear harmonystä (kertakäyttölinssi) olen vaihtanut pehmeisiin kuukausilinsseihin, ja samalla BC on muuttunut 8.4:stä 8.6:n. Koen, että nämä uudet linssit on helpompi laittaa silmiin, tuntuvat mukavemmilta ja näön sumeneminen lähelle katsoessa on mennyttä.

Voinko luottaa silmien tuntemuksiin optikon määräyksen sijaan?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Anni!

Kuukausilinssit ovat alkuperäispakkauksessa steriilissä keittosuolaliuoksessa. Voi olla, että keittosuolaliuoksen PH-arvo poikkeaa hieman kyynelnesteesi PH-arvosta. Tämän takia linssi voi ärsyttää ensimmäisellä kerralla silmään laittaessa.

Linssiä ei mielestäni kannata huudella silmätipoilla. Sen sijaan voisit kokeilla puhdistaa uudet linssit normaaliin tapaan linssien hoitonesteellä ennen linssien käyttöönottoa.

En missään tapauksessa voi suositella vaihtamaan piilolinssimerkkiä pelkästään omien tuntemusten perusteella. Jokainen käytössä oleva linssi pitäisi sovittaa uudelleen silmään. Näin varmistutaan muun muassa siitä, että linssi istuu oikeasti hyvin silmässä.

Vaikka linssi tuntuisi hyvältä silmässä, ei se kerro varmasti linssin olevan sopiva silmään. Esimerkiksi liian tiukka linssi voi kyllä tuntua hyvältä, mutta samalla se voi estää verenkiertoa silmän pienissä verisuonissa.

Jos haluat käyttää välillä kertakäyttölinssejä ja välillä lyhyen vaihtovälin kuukausilinssejä, voidaan molempien linssien sopivuus varmistaa optikolla.

Esimerkiksi monella omalla asiakkaallani on käytössä kahden tyyppisiä linssejä. Osa asiakkaista saattaa käyttää esimerkiksi kesällä enemmän linssejä ja tällöin käytössä on kuukausilinssit. Talvella kun linssejä käytetään vähemmän, on käytössä kertakäyttölinssit.

Suosittelen sinua siis varaamaan ajan optikolle jos haluat käyttää sovitettujen linssien lisäksi toisenlaisiakin linssejä. Lisäksi itselle tulee mieleen, että nykyisten linssien toimivuus kannattaisi varmistaa, koska koet näkeväsi paremmin näillä toisilla linsseillä.

Sinun kannattaa kertoa optikollesi minkälaista linssiä olet käyttänyt sinulle sovitetun linssin lisäksi. Mitään pelättävää tämän kertomisessa ei ole:)

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa