Kysy optikolta kaikista näkemiseen liittyvistä asioista

Alla olevalla lomakkeella voit lähettää minulle kysymyksiä. Kysyä voit mistä tahansa näkemiseen liittyvistä aiheista kuten vaikkapa piilolinssien käytöstä tai silmälasireseptin tulkitsemisesta.

Julkaisen jokaisen kysymyksen ja vastauksen omana kirjoituksenaan Optikolta kysyttyä –osiossa. Julkaistuani vastauksen lähetän sinulle myös sähköpostia, niin löydät vastaukseni helposti.

Pyrin vastaamaan kysymyksiin muutaman vuorokauden sisällä.

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa
Piilolinssioptikko Google+:ssa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. TIMO JUURINEN says:

  Moi,

  En tiedä kuka olet, mutta oikein hienot ja asiantuntevat sivut olet saanut aikaan, loistava esimerkki optikon ammattitaidosta 🙂

  T. Timo

 2. tiiti says:

  Kun lähettäääkysymyksen, näkyykö se vain täällä vai meneekö samalla facebookiin

  • Hei Tiiti!
   Kysymys tulee ensin vain minulle ja sitten julkaisen sen vastauksen kanssa omana kirjoituksena. Facebookiin jaan yleensä kirjoituksen linkin julkaistuani sen.

   Mitään ei siis mene Facebookiin samalla kun lähetät kysymyksen.

 3. Matti Salmola says:

  Hei

  Olen 69 vuotias likinäköinen ja minulla on lähilasit päätetyöskentelyyn, olleet alle vuoden. Oletan, että vasemman linssin optinen keskiö ei ole kohdallaa, silmäväli väärin. Se tuntuisi olevan linssissä liian kaukana vasemmalla. Kun katson tekstiä ja käännän päätäni oikealle se tuntuisi tulevan oikeaan kohtaan.
  Jos tuo pitää paikkaansa, niin miten koen tuon ongelman ?

  Terveisin, Matti

  • Hei Matti!

   Linssien asennuksessa oleva virhe voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia näkemiseen.

   Näkeminen voi olla sumeaa tai epätarkkaa tai näkökenttä voi tuntua kapealta. Silmät voivat myös väsyä tai tämä voi aiheuttaa päänsärkyä tai silmäsärkyjä sekä monia muita oireita.

   Toki moni muukin asia voi aiheuttaa samanlaisia oireita.

   Optikkoliikkeessä pystytään mittaamaan missä kohdassa optinen keskipiste laseissa on. Näin selviää onko mitoitus oikea vai onko siinä tapahtunut virhe.

   Sinun kannattaa siis käydä lasien kanssa optikkoliikkeessä, josta hankit ne.

Jätä kysymys tai kommentti

*