Kysymys ennen karsastusleikkausta?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Susanna kysyi 10.2.2016

Hei! 

Olen 15v tyttö.  Minulla on pienestä asti karsastanut toinen silmä, ja ensiviikolla maanantaina olisi leikkaus. 

Sain 2015 joskus maaliskuussa prismalinssin jota minun piti käyttää suunnilleen 5kk. Silmälääkärin mukaan silmäni ei katsonut vielä tarpeeksi vinoon joten sitä ei voitu vielä leikata.

Viime syksynä menin silmälääkäriin ja sieltä sanottiin että prismalinssi toimi sen verran että leikkaus voidaan tehdä. Mietin tässä paniikissa ku minun oli tarkotus käyttää prismaa kk ennen leikkausta mutta olen unohtanut kokonaan.

Pelottaa jos silmäni ovet menneet normaaliin ettei katsokkaa sen verran paljon vinoon että sen leikkauksen voisi tehä.

Onkohan silmäni ehtiny syksystä tähän päivään asti tulleett niinkuin olivat ennen, Ja onko mitään järkeä käyttää prismaa 5päivää?

Kiitos paljon avusta!

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Susanna!

Pahoittelen, että huomasin kysymyksesi vasta tässä vaiheessa.

Valitettavasti minulla ei ole myöskään mitään varmaa vastausta tähän. Karsastukseen liittyvät leikkaukset ovat puhtaasti silmälääkärin osaamisaluetta.

Sinun kannattaa ehdottomasti olla yhteyksissä sairaalaan johon olet menossa leikkaukseen tai kertoa asiasta viimeistään leikkaukseen mennessä. Näin siellä osataan arvioida onko tästä haittaa leikkausta ajatellen.

Sen verran kommentoin kysymystäsi, että prisman tarkoitus ei ole pahentaa karsastusta, vaan parantaa sitä. Tällä perusteella prisman käyttämättömyyden ei olisi pitänyt parantaa tilannetta millään tavalla.

Itse mietin, että olisiko tämä prismalinssin kuukauden mittaisen käytön tarkoitus ollut valmistaa näköjärjestelmää leikkaukseen. Näin muutos ei olisi niin suuri kun karsastusta ei ole enää niin paljon leikkauksen jälkeen.

No, nämä ovat vain omia arvauksiani. Tärkeintä on, että kerrot asiasta mennessäsi leikkaukseen. Et ole varmasti ainoa, joka on unohtanut tämmöisen asian. Näin tässä ei ole mitään hävettävää.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa