Lapsen hajataitto ja silmälasien vahvuudet?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Tiina kysyi 14.3.2019

7 vuotiaalla tyttärellämme alkoi näkö heiketä silmätulehduksen myötä.

Kaikki tutkimukset on tehty ja syytä ei ole löytynyt. Laseilla näköä lähdetään nyt korjaamaan.

Sain kotiin sairaalasta kirjeen, jossa lukee vahvuudet. Säikähdin suuria vahvuuksia.

Haluaisinkin kysyä onko nämä vahvuudet poikkeuksellisen isot tämän ikäiselle ja voiko näkö korjaantua ajan kanssa laseilla? Minulla itsellä on lasit yläaste ikäisestä ja nyt voimakkuus -1.5 ja miehellä lasit lukio ikäisestä ja vahvuudet nyt +2.5.

Lapsen voimakkuudet oli +1.5 +2.75 ax 80/+2.5 +0.75 ax 90. Eli vahvuudet jo nyt noin isot.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Tiina!

Hyvä, että lapsen näkeminen on tutkittu perusteellisesti. Itse en ole kuullut, että silmätulehdus voisi vaikuttaa näkemiseen tällä tavalla. Käsitin tämän olevan kuitenkin silmälääkärin päätelmä, joten hän on varmasti tiennyt mistä puhuu.

Valitettavasti minulla ei ole kuitenkaan kysymykseesi yksiselitteisiä vastauksia.

Lapsen ikä ei sinällään vaikuta siihen kuinka suuri voimakkuuden tarve laseihin on. Olen nähnyt samanikäisillä lapsilla myös huomattavasti suurempia voimakkuuksia, joten mitenkään ainutlaatuiset lapsesi voimakkuudet eivät todellakaan ole. Valitettavasti minulla ei ole kuitenkaan mitään tarkempaa tilastotietoa lasten voimakkuuksista.

Siihen mitä lapsen näölle tapahtuu tulevina vuosina kasvun myötä, ei ole varmaa vastausta kenelläkään. Voi olla, että jossain vaiheessa lapsesi ei tarvitse enää laseja tai sitten näkö muuttuu heikomaksi.

Joka tapauksessa lapsesi on hankala nähdä lähelle ja mahdollisesti myös kauas ja tämä voi vaikuttaa koulussa tai eskarissa olemiseen. Suosittelin siis silmälasien hankkimista mahdollisimman nopeasti. Missään nimessä lasien tarpeen tilannetta ei kannata jäädä seuraamaan tai odottamaan muutosta.

Alla vielä muutamia linkkejä, joista on toivottavasti hyötyä.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa