Likinäköisyys korjataan miinuslaseilla

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Likinäköisyyttä kutsutaan myös likitaitteisuudeksi tai myopiaksi. Tällä tarkoitetaan tilannetta, jossa silmä on liian pitkä taittovoimaan nähden tai silmän taittovoima on liian suuri pituuteen nähden.

Likinäköisellä henkilöllä kuva muodostuu verkkokalvon eteen eli ikään kuin silmän sisään. Kuva verkkokalvolla on epätarkka.

Likinäköinen henkilö näkee lähelle hyvin, mutta kauas kuva on epätarkka. Se kuinka kauas likinäköinen näkee, on riippuvainen taittovirheen määrästä.

Mitä suurempi taittovirhe on kyseessä, sitä lähempänä on kaukaisin tarkkana näkyvä etäisyys. Mikäli taittovirhettä on noin -10 dioptriaa, näkee henkilö tarkasti noin kymmenen sentin etäisyydelle. Voimakkuuden ollessa -1 dioptriaa näkee henkilö noin metriin.

Silmä ei pysty omalla toiminnallaan korjaamaan tilannetta. Toki siristelemällä kuvan saa joksikin aikaa tarkennettua, mutta se ei ole pitkäaikainen ratkaisu. Likinäköisyyttä korjataan koverilla miinus-linsseillä.

Lue kaikki taittovirheisiin liittyvät kirjoitukset

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Jätä kysymys tai kommentti

*