Linssit ja kehykset Eyenin konkurssipesästä – missä onnistuu hionta?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Lähiaikoina aika moni Eyeniltä silmälasit tilannut asiakas on saanut tilaamansa lasit postitse konkurssipesän lähettämänä. Tällöin kehykset ja linssit ovat tulleet erillään, eli linssejä ei ole hiottu kehyksiin paikalleen.

Nyt ongelmana onkin miten saada linssit paikalleen kehyksiin.

[ad#piilarit]

Apu löytynee pienemmistä optikkoliikkeistä

Kehykset ja linssit erillisinä saaneiden ihmisten kannattaa uskoakseni kääntyä pienempien optikkoliikkeiden puoleen ja kysyä hiontapalvelua. Monissa pienemmissä liikkeissä on vielä omia työpajoja ja hiontalaitteita, joissa hiominen on yleensä mahdollista.

Yleensä suurimmissa, johonkin ketjuun kuuluvissa optikkoliikkeessä ei ole enää omia työpajoja, vaan lasit teetetään pääasiassa niin sanotuilla keskuspajoilla. Itse en usko, että keskuspajat suostuvat hiomaan vieraita linssejä.

Ongelmaksi voi tulla myös joissain erikoislinsseissä asennusohjeiden puute. Jokaiselle linssivalmistajalla on olemassa omat ohjeet linssien asennukseen ja kaikilla liikkeillä ei näitä ohjeita ole, mikäli heillä ei ole saman valmistajan linssejä muuten myynnissä.

Toki voi olla, että joku isompi ketju päättää tässä olevan hyvän mahdollisuuden tavoittaa uusia asiakkaita ja tulee tarjoamaan linssien hiomista. Ainakaan vielä tämmöistä ei ole kuitenkaan kukaan mainostanut.

Kuinka paljon hiominen maksaa?

Uskoisin hionnan olevan jonkin verran kalliimpaa kuin liikkeen omaan kehykseen hiottaessa. Linssityypistä riippuen hionta maksaa ehkä noin 50-100 euroa.

Hionta asiakkaan omalla vastuulla?

Epäilen suurimman osan liikkeistä suostuvan hiomaan vieraita linssejä ainoastaan asiakkaan omalla vastuulla. Mikäli linssi vaurioituu hionnassa, ei liike ole velvollinen korjaamaan sitä. Tämä johtuu siitä, että liikkeillä ei välttämättä ole mahdollista saada täysin samanlaista linssiä rikkoontuneen tilalle.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa