Lyhyen vaihtovälin linssit eli niin sanotut kuukausilinssit

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Lyhyen vaihtovälin linssit tarkoittavat linssejä, joita pidetään niille määritellyn vaihtovälin. Sama linssi on siis käytössä useamman kerran.

Yleisesti linsseistä puhutaan kuukauden vaihtovälin linsseinä, vaikka oikeammin vaihtoväli on enintään neljä viikkoa. Lisäksi eräiltä valmistajilta löytyy viikon ja kahden viikon vaihtovälin linssejä.

Eri valmistajat ovat määritelleet linssilleen vaihtovälin, jonka ajan esimerkiksi linssin hapenläpäisy pysyy ilmoitettuna. Vaihtovälin pituus on siis riippuvainen esimerkiksi linssin materiaalista.

Linssien vaihtoväliä ei saa missään tapauksessa jatkaa. Vaikka neljän viikon vaihtovälin linssejä olisi käytetty vain kerran neljän viikon aikana, on linssien materiaali silti vanhentunut. Tämän takia linssejä ei voi käyttää enää turvallisesti.

Lyhyen vaihtovälin linssejä on saatavissa plus- ja miinusvoimakkuuksilla, hajataitteisuutta korjaavina, värillisinä sekä aikuisnäköä korjaavina moniteholinsseinä.

Suomessa jo valtaosa lyhyen vaihtovälin päiväkäyttöisistä linsseistä on valmistettu silikoni-hydrogeelimateriaalista. Alun perin silikonihydrogeeli on suunniteltu jatkuvakäyttöisten, niin sanottujen yötäpäivää linssien materiaaliksi. Nykyään silikonihydrogeeli on kuitenkin yleistynyt myös lyhyen vaihtovälin linssien materiaalina paremman hapenläpäisykyvyn ja tätä kautta paremman käyttömukavuuden ansiosta.

Kenelle lyhyen vaihtovälin linssit sopivat?

Lyhyen vaihtovälin linssit ovat sopiva vaihtoehto silloin kun piilolinssejä käytetään säännöllisesti useamman kerran viikossa. Omille asiakkailleni, jotka haluavat lyhyen vaihtovälin linssit, suosittelen aina ensimmäisenä silikoni-hydrogeelimateriaalista valmistettuja linssejä.

Lyhyen vaihtovälin linssit maksavat alle 10 eurosta ylöspäin kuukaudessa. Linssien hinnan päälle pitää huomioida myös puhdistusnesteen hinta.

Kirjoitus on julkaistu 3.9.2009 ja päivitetty 17.12.2013.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa