Mikä on paras piilolinssi?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Aika monesti eri keskustelupalstoille näkee kysymyksen siitä mikä on paras piilolinssimerkki. Välillä myös asiakkaat saattavat kysyä samaa asiaa asioidessaan optikkoliikkeessä.

Kysymykseen parhaasta piilolinssistä ei ole kuitenkaan olemassa yhtä oikeaa vastausta. Osalle meistä tietty linssi voi sopia erinomaisesti, mutta jollekin toiselle sama linssi voi sopia puolestaan todella huonosti.

Siihen mikä linssi kenellekin on paras, vaikuttaa esimerkiksi linssin käyttötottumukset, voimakkuudet, silmän mitat ja esimerkiksi kyynelnesteen määrä ja laatu.

Tietenkin linssejä voitaisiin laittaa paremmuusjärjestykseen eri tekijöiden perusteella. Tämmöisiä tekijöitä voisivat olla esimerkiksi hapenläpäisy, vesipitoisuus, paksuus tai hinta. Linssivalinnassa kuitenkin mietitään aina kokonaisuutta yhden yksittäisen tekijän sijaan.

Sinulle paras piilolinssimerkki löytyy siis piilolinssisovituksessa.

Surullisinta seurattavaa minun mielestäni on keskusteluketjut, joissa ihmiset päättävät tilata piilolinssit netistä ”hyvän” suosituksen perusteella.

Optikoilla on toki omat suosikkinsa

Vaikka parasta piilolinssimerkkiä onkin mahdoton sanoa ilman tutkimusta, on varmasti jokaisella meistä optikoista oma piilolinssisuosikki, jolla sovitus useimmiten aloitetaan. Tällöin takana on tieto siitä, että kyseinen linssi on toiminut monella asiakkaalla hyvin.

Luonnollisesti ensimmäisen sovituslinssin valintaan vaikuttaa aina myös liikkeen sovituslinssivalikoima.

Itse uskon asiakkaan saavan parhaan mahdollisen piilolinssin liikkeestä, joissa on laaja sovituslinssivalikoima. Ainakin itsellä tulee käytettyä tällöin laajasti eri valmistajien linssejä ja näin löydän asiakkailleni sen heille parhaan linssin.

Myöskään myydyin linssi ei ole välttämättä paras linssi

Linssien paremmuutta ei voi päätellä myöskään sen perusteella, että joku linssi on eniten myyty. Myyntimääriin vaikuttavat todella monet seikat kuten esimerkiksi saatavuus eri ketjuissa ja markkinointi.

Toki linssien pääseminen myydyimpien joukkoon kertoo kuitenkin siitä, että optikot luottavat kyseiseen tuotteeseen. Asiakkaatkaan eivät varmasti pidä suosituimpia linssejä ainakaan huonoina, koska he käyttävät kyseisiä linssejä.

Suomen eniten myyty kertakäyttölinssi on Dailies All Day Comfort ja maailman eniten myyty kertakäyttölinssi on Acuvue 1-day Moist. Lyhyen vaihtovälin linsseistä Suomen eniten myyty linssi on Biofinity.

Kirjoitus on julkaistu 19.8.2011 ja päivitetty 15.11.2013.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. kysyjä says

  Jos haluan vaihtaa piilolinssejä, pitääkö siis varata uusi aika optikolle vai voinko tilata netistä? Olen käynyt aiemmin jo piilolinssisovituksessa ja sain linssit, mutta mielestäni silmät väsyvät ja kutisevat enemmän (johtunee kuivumisesta) ja (joudunkin) käyttämään kostutustippoja. Haluaisin, että linssitkin olisivat kuivasilmäisille. Onko optikoilla varastossa kaikenlaisia linssejä?

 2. Hei Kysyjä!

  Aina kun piilolinssiä vaihdetaan, on uusi linssi sovitettava uudestaan. Sovitus koskee vain siis sitä linssiä, jolle sovitus on tehty.

  Tämä johtuu siitä että erilaiset materiaalit ja valmistustavat vaikuttavat linssien istuvuuteen.

  Sinun kannattaa siis varata aika optikollesi piilolinssisovitukseen.

  Optikolta ei varmastikaan löydy kaikkia mahdollisia piilolinssejä varastosta. Mikäli tarvittavia linssejä ei löydy saadaan ne kuitenkin yleensä tilattua muutamassa päivässä.

  Sinun kannattaa kertoa silmien kuivumisongelmastasi optikollesi, jotta hän pystyy valitsemaan sinulle mahdollisimman hyvin sopivan linssin.

 3. Hei! Olen käyttänyt vuosikausia piilareita ja puolisen vuotta sitten päädyin ostamaan Solo Care Aqua-nimistä piilarinestettä. Tätä ennen käytin auht pitkään Alconin Opti-Free Expressiä, ja ostinkin Solo Caren nesteen lähinnä sen edullisuuden takia. Optikkoliikkeen, josta tämän Solo Caren piilarinesteen ostin, optikko/myyjä vakuutti ettei haittaa vaikka nesteen vaihtaa, ko. neste sopisi kaikille pehmeille linsseille. Nyt luin jostakin ettei piilarinestettä tulisi omin päin mennä vaihtamaan. Pitääkö paikkaansa? Käytän Acuvuen Oasys-linssejä, kahden viikon välein vaihdettavia. Kiitos jo etukäteen jos pysyt auttaa!

 4. Hei x!
  On totta että piilolinssinestettä ei kannattaisi vaihtaa omin päin. Syynä tähän on se, että kaikki nesteet eivät sovellu välttämättä kaikille linsseille ja joku neste voi olla jollekin linssille parempi kuin jokin toinen.

  Solo Care Aqua soveltuu kaikille pehmeille piilolinsseille kuten aikaisemmin käyttämäsi Opti-free Express.

  Näin netin kautta en voi kuitenkaan tietää onko optikollasi ollut joku erityinen syy tai peruste valita nesteeksesi Opti-free Express. Sinällään molemmat nesteet soveltuvat käyttämillesi piilolinsseille.

  Varsinkaan saman linssiparin kanssa nestettä ei tulisi vaihdella edestakaisin, vaan vaihto pitäisi sijoittaa linssien vaihdon yhteyteen. Linssiparin käytön ajan kannattaa sitten käyttää samaa nestettä.

  Yleisellä tasolla voisin sanoa asiasta sen verran että, on valitettavan yleistä että piilolinssinestettä ostamaan tullessa asiakas ei tiedä minkä merkkinen neste hänellä on käytössä eikä sitä minkälainen linssi hänellä on käytössä. Näillä tiedoilla asiakkaalle on hankalaa suositella mitään piilolinssinestettä etenkään silloin kun asiakas ei ole ostanut linssejä meidän liikkeestä. Omien asiakkaidemme piilolinssitietoihin merkitsemme käytössä olevan nesteen.