Miksi silmälasien kallistaminen parantaa näkemistä?

Osta piilolinssit netistä!

Jättivalikoima piilolinssejä ja nopea toimitus. 97% tilauksista lähtee saman päivän aikana, kun ne on tehty.

Alensa.fi

P. Latvus kysyi 7.8.2015

Hei!

Minulle on mitattu ja määrätty uudet kaukolasivahvuudet.

Vasen silmäni näkisi kuitenkin tarkemmin (eri vahvuudella kuin optikon mittaus osoittaa), jos kallistaisin linssiä. Eikö tämä viittaa siihen, että miinusta tulisi olla lisää?

Voiko linssiä kallistamalla saada aikaan jopa yhden dioptrian verran vahvuutta lisää?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei!

Silmälasien voimakkuusvaikutus tosiaan muuttuu, mikäli silmälasien asentoa muutetaan kallistamalla tai laseja työnnetään lähemmäksi silmiä.

Se kuinka paljon voimakkuusvaikutus muuttuu, riippuu siitä kuinka paljon silmälaseissa on voimakkuutta. Mitä enemmän laseissa on voimakkuutta, sitä pienempi muutos lasien asennossa aiheuttaa voimakkuusmuutoksen.

Välttämättä et kuitenkaan tarvitse laseihisi lisää miinuskorjausta, vaikka näkisitkin kallistetuilla laseilla paremmin kuin suorassa olevilla.

Monet likinäköiset kokevat, että aina kun laseihin lisätään miinusta, näkevät he paremmin kuin miedoilla voimakkuuksilla. Miinuksen lisääminen ei näy kuitenkaan aina näy tutkimustaululla, eli asiakas ei näe yhtään enempää merkkejä tutkimustaululta.

Et kertonut kuinka kauan olet käyttänyt uusia laseja. Mielestäni sinun kannattaa joka tapauksessa käyttää laseja rauhassa ja kiinnittää huomiota siihen miten kokonaisuudessa koet näkeväsi laseilla.

Jos tuntuu, että näkemisessä on yleisesti ongelmia uusilla laseilla totuttelun jälkeenkin, niin sitten voit toki ottaa asian puheeksi optikkosi kanssa.

Tällä haen sitä, että itsessään kallistetuilla silmälaseilla paremmin näkeminen ei kerro missään nimessä automaattisesti siitä, että voimakkuuksissa olisi jotain väärin.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa
Piilolinssioptikko Google+:ssa

Jätä kysymys tai kommentti

*