Minkälaisia ongelmia piilolinssien käyttöä aloittava voi kohdata?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Monesti asiakkaat kuvittelevat ensimmäisessä piilolinssisovituksessa, että kaikki muut ovat heti paljon nopeampia ja näppärämpiä käsittelemään linssejä kuin mitä itse on.

Tämä ei kuitenkaan yleisesti pidä paikkaansa, vaan valtaosalla piilolinssien käyttöä aloittavilla on jonkinlaisia ongelmia tai haasteita alkuvaiheessa.

Monelle jo linssien käsittely ja puhdistaminen voi tuntua hankalalta meikkaamisesta puhumattakaan. Lisäksi osa kokee näkemisen hankalammaksi tai ainakin erilaiseksi kuin silmälasien kanssa ja linssit voivat myös tuntua oudoilta silmissä.

Linssien käsittely on varsin monelle asiakkaalle aluksi todella haastavaa. Linssin laittaminen silmään asti voi olla ongelmallista. Linssiä silmään laitettaessa silmät voivat esimerkiksi mennä kiinni tai sitten ne tippuvat helposti sormen päistä. Myös linssien poistaminen silmistä voi tuntua hankalalta. Välillä linssien poistamiseen haetaan jopa apua esimerkiksi optikkoliikkeestä. Itsekin olen auttanut muutamia harvemmin piilolinssejä käyttäviä tuttavia niiden poistamisessa.

Lisäksi monelle aiheuttaa ongelmaa oppia huomaamaan milloin linssi on oikein päin.

Lopulta piilolinssejä kyllä oppii käsittelemään, mutta osalla vaati melko paljon toistoja ennen kuin linssin saa sujuvasti silmään ja pois. Tähän tarvitaankin aikaa, kärsivällisyyttä ja rauhallinen tilanne opetella linssien käyttöä.

Linssien puhdistus aiheuttaa myös ongelmia

Piilolinssisovituksessa tulee aika paljon uutta asiaa ja monesti huomaa jo sovitusta tehdessä, että osa asioista menee ohi asiakkaan korvien.

Aina välillä asiakkaat soittavatkin myymälään jälkeenpäin ja kysyvät, että mitä tällä puhdistusnesteellä oikein pitikään tehdä.

Itse suosittelen aina asiakkaitani lukemaan nestepullon ohjeet vielä kotona läpi, vaikka puhdistus olisikin käyty yhdessä liikkeessä läpi.

Meikkaaminenkin voi muuttua

Myös meikkaamista voi joutua opettelemaan. Silmälaseja käyttäessä likinäköinen joutuu miettimään miten linssi pienentää silmää ja kaukonäköisellä linssi suurentaa silmiä. Piilolinssejä käyttäessä ei tarvitse miettiä näitä suurentavia tai pienentäviä vaikutuksia.

Välttämättä piilolinssit eivät korvaa silmälaseja kaikissa tilanteissa

Osalle piilolinssien käyttöä aloitteleville tulee myös yllätyksenä se, että piilolinssejä ei pystykään käyttämään kaikissa tilanteissa. Esimerkiksi kaikki päätetyötä tekevät eivät pysty käyttämään piilolinssejä silmän kuivumisen johdosta.

Joskus saattaa käydä myös niin, että piilolinssillä ei saada riittävän tarkkaa näköä jotta niitä voisi käyttää mukavasti kaikissa tarkkaa näkemistä vaativissa tilanteissa.

Monesti asiakkaita mietityttää myös miltä piilolinssien pitäisi tuntua silmissä. Tästä olen kirjoittanut aikaisemmin oman kirjoituksen Miltä piilolinssit tuntuvat silmissä?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa