Mistä silmälasit heti kaihileikkauksen jälkeen?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Maale kysyi 

Hei, molemmista silmistäni leikattiin kaihi, vasemmasta viimeksi eilen 17.4. Likinäköä oli molemmissa yli -10.

Lopputarkastuksen varasin silmälääkäriltä 15.5. Näköni tulee olemaan n.-2,5 eli miten tulen toimeen ennen uusien silmälasien saamista kun halpoja -laseja ei löydy mistään?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Maale!

Kaihileikkauksen jälkeen jälkitarkastus suositellaan tehtäväksi 4-6 viikon kuluttua leikkauksesta. Tällä tarkastuskäynnillä silmälääkäri määrittää uuden lasivoimakkuuden.

Ymmärrän, että sinun kohdalla tilanne on todella haastava. Vanhoilla laseillasi et näe, koska niissä on ihan liian paljon voimakkuutta. Ilman lasejakin näkeminen on hankalaa, vaikka tavoitevoimakkuus olisikin saavutettu.

Lähinäkösi uskon olevan varsin hyvä, jos leikkauksen jälkeen on päästy lähelle tavoitevoimakkuutta. Kauas näkeminen on kuitenkin tosiaan varmasti epätarkkaa.

Halvin vaihtoehto olisi niin sanotut valmislasit, mutta niitä ei uskoakseni löydy ainakaan Suomesta miinusvoimakkuuksilla.

Yksi vaihtoehto on, että käyt tilaamassa optikkoliikkeestä edulliset lasit täksi väliajaksi. Halvimmillaan sinun voimakkuuksillasi olevia laseja saa muutamalla kymmenellä eurolla. Tässäkin on kuitenkin muutama haaste.

Optikko ei saa määrittää itsenäisesti laseja leikattuun silmään, vaan määritykselle tarvitaan lääkärin lupa. Näin tarvitsisit siis luvan lääkäriltä.

Lisäksi isoimmissa ketjuissa, joissa löytyisi helpoiten hyvin edullisia laseja, on toimitusaika helposti vähintään kaksi viikkoa. Tämä johtuu siitä, että linssien hionta tapahtuu isoilla keskuspajoilla, jotka ovat lähes aina ulkomailla.

Osassa pienemmistä liikkeistä on vielä omat pajat ja linssivarastot eli he pystyvät tekemään nopeasti lasit parhaimmillaan jopa samana päivänä tai muutaman päivän toimitusajalla. Usein nämä ovat kuitenkin kalliimmat kuin isojen ketjujen alkaen-hinnat.

En siis osaa oikein auttaa muuten kuin kehottaa käymässä paikkakuntasi optikkoliikkeissä kysymässä minkälaisia vaihtoehtoja heiltä löytyisi.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

  1. Marja-Leena Vuori-Ampuja says

    Hei ja kiitos vastauksestasi. Tilanteeni on juuri tuollainen kuin kerroit eli hankala. Nyt olen kuitenkin tilannut -2,25 lasit Mister Spexiltä Ruotsista hintaan n.35€. En maksanut vielä kun en tiedä milloin toimitus saapuu. Muutakaan en keksinyt ja näen kyllä lähelle mutta en esim. televisiota kunnolla. Toivottavasti lasit tulevat pian ja sopivat. Kiitos sinulle vielä terv. Maale