Miten hoidan AOsept Plus piilolinssikoteloa ja -pidikettä?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Hessuhopo kysyi 17.12.2014

Hei!

Minulla on nykyään käytössä yötäpäivää-linssit.

Viimeisimmässä piilarikontrollissa optikko suositteli minulle AOSEPT Plus -piilolinssinestettä, ja nyt on käytössä ensimmäinen pullo. Olen lukenut pakkauksen käyttöohjeet moneenkin kertaan, mutta olen silti epävarma tätä uutta menetelmää käyttäessäni (aiemmin käytin monta vuotta SoloCare Aqua-nestettä).

Olen ottanut selvää muista mieltäni vaivanneista asioista, mutta yhteen en löydä vastausta:

Käyttöohjeissa ei mainita, kuinka kauan koteloa ja pidikettä voi ilmakuivata käytön jälkeen pidike ylösalaisin ja kotelo avoinna? Tulin vain ajatelleeksi, kun omani ovat olleet ilmakuivumassa noin jo kohta 2 viikkoa. En siis ole kiertänyt sitä pidikettä kuivumisen jälkeen koteloon kiinni. Voinko silti käyttää niitä heti, pitäisikö huuhdella jollain? Lähinnä mietin, voivatko ne olla saastuneet jotenkin.

Kiitos jo etukäteen! Mukava kun on mahdollisuus kysellä tätäkin kautta 🙂

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Hessuhopo!

Täytyy sanoa, että en ole miettinyt kysymääsi asiaa missään vaiheessa. Yleensä omilla asiakkaillani AOseptin kotelo on ollut käyttämättömänä vain yhden käyttöpäivän ajan. Jatkuvakäyttöisten linssien kanssa tilanne on eri, kun linssejä ei oteta pois silmistä päivittäin.

Kuinka usein otat linssit pois silmästä?

Jatkossa ehdottaisin, että kun laitat linssit silmiin, kaada kotelossa oleva neste pois ja jätä kotelo kuivumaan avoimena. Kun kotelo on kuiva, sen voi sulkea odottamaan seuraavaa käyttökertaa.

Jos epäilet, että koteloon olisi tarttunut jotain epäpuhtauksia lähes kahden viikon ilmakuivauksen aikana, pitäisi niiden tuhoutua seuraavalla kerralla kun laitat linssit desinfioitumaan.

Halutessasi voit vaikku huuhdella kotelon ja pidikkeen AOseptilla ennen linssien laittoa koteloon.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. Hessuhopo says

  Hei taas! Ja kiitos nopeasta vastauksesta+ohjeista.

  Pidän näitä linssejä yhtäjaksoisesti päässä n. 4-7 päivää. Pyrin siis vähintään viikon välein desinfioimaan ne (mahdollisuuksien mukaan useamminkin). Kyseessä kuukausilinssit, PureVision 2 -merkkiä muistaakseni.

  Nyt tuo kotelo on päässyt olemaan avoinna noin kauan siksi, kun ensimmäisen desinfiointikerran jälkeen unohdin sen ja pidikkeen ilmakuivumaan ja pidin sen jälkeen viikon sankalaseja. Sitten vaihdoin uudet piilolinssit päähän, ja ne ovat olleet nyt sen viikon päässä yhtäjaksoisesti.

  Selvä juttu, laitampas linssit putsaantumaan heti tänään! Teen jatkossa kuten neuvoit.

  Heh, aiemminki on tullu vastaan tilanne, että kysyn optikolta pikkutarkkuuksia joita kukaan ei aiemmin ole kysynyt 🙂 En itsekään tullut tätä ajatelleeksi ennen kuin nyt, kun olisi taas desinfioinnin aika..

  • Hei Hessuhopo!

   Mielestäni on todella ihana, että joku kyselee oikeasti pikkutarkasti piilolinssien käytöstä.

   Valitettavan moni hoitaa linssejään vähän miten sattuu eikä ohjeita noudateta. Välttämättä optikotkaan eivät aina anna kunnollisia ohjeita asiakkaille.

 2. Niina says

  Sain optikolta ao sept plus-piilolinssinestettä ja nyt heräsi kysymys. Kun linssit ovat olleet nesteessä vähintään 6 tuntia, voinko laittaa ne siitä suoraan silmään vai tarvitseeko minun siinä välissä vielä huuhdella ne jollain muulla nesteellä?

  • Hei Niina!

   Linssit voi laittaa kuuden tunnin kuluttua suoraan silmään. Kotelossa oleva katalyytti neutraloi vetyperoksidin kuuden tunnin aikana.

   Halutessasi voit lisäksi huuhdella linssit piilolinsseille tarkoitetulla steriilillä keittosuolaliuoksella. Välttämätöntä tämä ei kuitenkaan ole, mutta osa haluaa toimia vielä näin.