Miten toimia jos piilolinssiä ei saa pois silmästä?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Liian usein eri keskustelupalstoilla törmää kysymykseen siitä miten pitäisi toimia kun piilolinssiä ei saa pois silmästä. Aina välillä vastaan tulee myös eräänlaisia sankaritarinoita siitä miten linssi on vihdoin saatu pois useamman tunnin yrittämisen jälkeen.

Valitettavan usein tämmöiset tilanteet johtuvat siitä, että piilolinssit on tilattu netistä ilman, että asiakas olisi käynyt optikon tekemässä piilolinssisovituksessa.

Toki piilolinssien käsittelyn kanssa voi tulla ongelmia, vaikka asiakas olisikin käynyt piilolinssisovituksessa ja saanut opastuksen myös piilolinssien poisottamiseen. Itsekin olen ihan hiljattain käynyt poistamassa erään tuttavan silmistä piilolinssin, vaikka tuttavani kyllä periaatteessa tiesi miten linssien poisottaminen tapahtuu.

Toivon joka tapauksessa, että jokainen piilolinssien käyttöä aloitteleva ymmärtäisi miksi piilolinssien käyttö on syytä opetella ammattilaisen avustukselle.

[ad#piilarit]

Optikkoliikkeestä saa apua

Vaikka yllä oleva saattoikin kuulostaa hiukan syyllistävältä, saa optikkoliikkeestä kuitenkin yleensä aina apua, jos piilolinssiä ei saa pois omin avuin.

Ainakin niissä liikkeissä, missä olen työskennellyt, asiakkaita autetaan aina tämmöisessä tilanteessa. Yleensä tämänkaltaisesta avusta ei edes veloiteta mitään.

Tämä takia ongelmatilanteessa apua voi käydä oikein hyvin kysymässä lähimmästä optikkoliikkeestä.

Yleensä kun asiakas ei ole saanut piilolinssiä silmästä omin avuin, on myös hyvä varmistaa, että poistoyritykset eivät ole aiheuttaneet vahinkoa silmään. Toistuvien linssien poistamisyritysten aikana voi vahingossa raapaista esimerkiksi kynnellä silmän pintaan haavauman tai rikkoa linssin.

Tarvittaessa vaikka päivystykseen

Mikäli piilolinssiä ei saa pois millään omin avuin ja silmä punoittaa selvästi ja on kipeä, kannattaa tilanteesta soittaa tarvittaessa päivystykseen. Näin päivystyksessä osataan neuvoa miten asian kanssa kannattaa menetellä. Tarvittaessa apua kaipaavaa kehotetaan käymään päivystyksessä näyttämässä silmää ja otattamaan linssi pois.

Lue myös kirjoitukseni piilolinssien laittamisesta silmiin ja piilolinssien poistamisesta.

Kirjoitus on julkaistu 18.6.2012 ja päivitetty 5.10.2013.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa