Monitehoissa ongelmia – onnistuuko kaupan purkaminen?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Kirki kysyi 16.10.2015

Hei!

Olen taistellut erään optikko firman kanssa moniteholasieni takia.

kahdet ensimmäiset linssit olivat vääränlaiset. Nykyiset lasini ovat +2,75 ja lukualue on sitten enemmän. Tämän säädön takia jouduin käymään heillä 6 kertaa lomieni aikana.

Olen antanut heille palautetta koska linssi peilaa koko linssin alalta valon siihen sattuessa (on heijastuksen esto), eikä niin kuin esimerkiksi edelliset monitehoni tai näyttöpäätelasini joista näkyy vain valonlähde oikeassa muodossaan.

Toinen esteettinen asia on se, että linssien reunat ovat osittain kehysten ulkopuolella. Linssin reunat näkyvät kirkkaina kaartuessaan nenältä ylöspäin.

Nämä kaksi asiaa ovat mielestäni rumia asioita, ja esteettisesti törkeän näköisiä. Kyseisen liikkeen optikko on sitä mieltä ettei ole mitään ongelmaa. Olen kuitenkin käyttänyt silmälaseja jo 23 vuotta, ja vasta nyt olen törmännyt tälläiseen “kökköön”.

Mitä olet mieltä, joudunko vain nielemään asian, onko se oikeasti normaalia, vai voinko vedota tyytyväisyystakuuseen ja halutessani purkaa kaupan?

Minulle vaan sanottiin, että pidä laseja ja käännä ripsesi etteivät osu linsseihin..

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Kirki!

Todella valitettavaa, että sinulla on ongelmia uusien silmälasiesi kanssa.

Näin silmälasejasi näkemättä minun on kuitenkin mahdoton ottaa kantaa siihen onko laseissa virheitä. Yleisesti voin kuitenkin kertoa miten voit menetellä tässä tilanteessa.

Kaupan purku on aina viimeinen vaihtoehto. Myyjällä on siis aina ensin oikeus korjata tuote, mikäli siinä on virhe.

Mielestäni sinun kannattaisi olla vielä yhteydessä lasit myyneeseen liikkeeseen ja kertoa, että et ole tyytyväinen laseihisi.

Jos ette pääse myyjän kanssa molempia tyydyttävän ratkaisuun, voit olla yhteydessä kunnalliseen kuluttajaneuvojaan ja kysyä neuvoja miten toimia asian suhteen. Yksi mahdollisuus voi olla viedä riita-asia kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.

Optisella alalla on olemassa työntarkastuslautakunta, jonka jäseniltä voi pyytää lausuntoa siitä onko silmälaseissa jokin virhe. Käsittääkseni kunnalliselta kuluttajaneuvojalta tai Optisen Alan Tiedotuskeskuksesta saat lähinnä asuinpaikkaasi olevan työntarkastuslautakunnan jäsenen yhteystiedot.

Sinällään näin yleisesti asiakkaan ja optikkoliikkeen välisissä ongelmatapauksissa ulkopuolisen arvio voi joissain tilanteissa olla hyväkin asia. Ulkopuolisen näkemys voi joko todistaa asiakkaalle hänen olleen oikeassa tai sitten optikkoliikkeen henkilökunta saa vahvistuksen omalle näkemykselleen.

Luonnollisesti kuitenkaan voittajia tämmöisissä ongelmatilanteissa ei ole päättyisipä asia miten tahansa.

Ole tosiaan vielä kerran yhteydessä optikkoliikkeeseen ja tarvittaessa sitten kunnalliseen kuluttajaneuvojaan.

Toivottavasti asia ratkeaa parhain päin, eikä mitään pitkiä valitusprosesseja tarvita.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa