Muutama sananen Maailman näköpäivästä

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Tänään torstaina 11.10.2012 on vietetty maailman näköpäivää ja lienee paikallaan kirjoittaa aiheesta muutama sana.

Itselleni surullisin huomio päivään liittyvästä uutisoinnista oli se, että maailmassa on noin jopa 145 miljoonaa ihmistä, joiden näköongelmat johtuvat taittovirheestä. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että näistä valtaosan näkö olisi parannettavissa silmälaseilla tai piilolinsseillä. Kaikilla vaan valitettavasti ei ole tähän mahdollisuutta etenkään kehitysmaissa.

Lisäksi on hyvin murheellista, että maailmassa on noin 19 miljoonaa lasta, jotka kärsivät näkemisen ongelmista. Pahimmillaan nämä voivat vaikuttaa negatiivisesti tai jopa estää kouluttautumisen.

Suomalaiset optikot ovat olleet monen avustusjärjestön mukana kehitysmaissa tutkimassa ihmisten näköä ja jakamassa suomalaisten lahjoittamia silmälaseja. Tänäkin syksynä suomalaisia optikoita on lähdössä Sri Lankaan avustusmatkalle, jossa erityishuomion kohteena ovat lapset.

Meistä jokainen voi vaikuttaa yllä mainittuihin asioihin omalta pieneltä osaltaan viemällä itseltä pois jääneitä laseja Specsaverssille Sri Lankaan toimitettavaksi. Lisäksi käsittääkseni monet muutkin optikkoliikkeet ottavat laseja vastaan ja toimittavat niitä erilaisiin keräyksiin.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. Jenna says

  Moi!

  Kiitos todella informatiivisesta sivustosta! Kiinnostuin kesän aikana hurjasti optometriasta alana ja päätin hakea sitä opiskelemaan ja nyt ilokseni sain vielä pääsykoekutsun Helsinkiin! Olen nyt lueskellut blogiasi jonkin verran ja saanut paljon hyvää ja mielenkiintoista tietoa alasta, mainiota! Kysyisin kuitenkin sinulta itseltäsi, että osaisitko sanoa mitään vinkkejä haastattelutilanteeseen? Olen ajatellut perehtyä alaan yleisesti etukäteen, jotta osaan kertoa mikä minua siinä kiinnostaa. Mietin kuitenkin, että onko jotain “spesiaalia”, mikä herättäisi haastattelijoiden mielenkiintoa, osaatko sanoa? Tahtoni alalle on hirmu kova, mutta tuppaan jännittämään tuollaisia haastatteluja ja siksi haluaisin valmistautua hyvin. Kiitoksia etukäteen, jos ehdit vastata!:)

 2. Hei Jenna!
  Mukavaa että olet kiinnostunut alasta ja kiva kuulla, että blogistani on ollut hyötyä:)

  Valitettavasti en kuitenkaan osaa antaa mitään erityisiä vinkkejä haastatteluun, koska pääsykokeiden sisältö ja pääsyvaatimukset ovat muuttuneet monta kertaa siitä kun olen ollut pääsykokeissa.

  Uskon kuitenkin, että mainitsemasi alaan perehtyminen on varmasti hyödyllistä. Mielestäni tämä kertoo motivaatiosta päästä opiskelemaan juuri kyseistä alaa, mikä on varmasti aina hyväksi haettaessa mihin tahansa opiskelemaan.

  Itse en murehtisi myöskään liikaa jännittämistä. Varmasti jokainen meistä jännittää jollakin tavalla tuommoisissa tilanteissa ja kokenut haastattelija kyllä osaa varmasti tulkita sinua tavallaan jännityksen takaa.

  Olethan muuten huomannut kirjoitukseni:

  Optikon työstä
  ja
  Optikon eli optometristin koulutus

  Kysy ihmeessä lisää jos joku asia jäi mietityttämään.