MyDay – kertakäyttöinen silikonihydrogeeli-materiaalista valmistettu piilolinssi

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

CooperVisionin MyDay on silikonihydrogeelistä valmistettu kertakäyttöinen piilolinssi. Suomen markkinoille linssi tuli syyskuussa, joten nyt on ajankohtaista kirjoittaa tästä uutuudesta.

MyDay piilolinssipaketti

MyDay piilolinssit

Silikonihydrogeeli-materiaalin ansiosta piilolinssi läpäisee paremmin happea ja on näin siis turvallisempi käytössä kuin perinteiset niin sanotut hydrogeelilinssit.

Tällä hetkellä Suomessa myytävistä kertakäyttölinsseistä vain alta 10 prosenttia on valmistettu silikonimateriaalista. Lyhyen vaihtovälin eli niin sanotun kuukauden vaihtovälin linsseistä silikonihydrogeeli-materiaalista valmistettuja linssejä on jo kuitenkin valtaosa.

MyDay-linssi on valmistettu uudenlaisesta silikonimateriaalista, jonka kanavarakenne tehostaa hapenkuljetusta. Tämän kanavarakenteen ansiosta linssin silikoninmäärä on hyvin pieni. Tämä taas saa aikaa sen positiivisen lopputuloksen, että vähäisemmän silikonin määrän takia linssi on pehmeämpi ja tätä kautta se tuntuu vähemmän silmissä.

Linssin voimakkuusrajat ovat +8 – -10 ja kaarevuus on 8.4 ja halkaisija 14.2. Linssin kaarevuus saattaa vaikuttaa pieneltä, mutta eri linssimerkkien kaarevuutta ei voi suoraan verrata toisiinsa.

[ad#piilarit]

Erinomainen hapenläpäisy ja UV-suoja

MyDay-linssin hapenläpäisy kuvaava DK/t arvo on 100. Esimerkiksi Suomessa eniten myydyn kertakäyttölinssi Dailies Aqua Comfort Plussan Dk/t arvo on 26 ja maailman eniten myydyn kertakäyttölinssi Acuvue 1-day Moistin Dk/t arvo on 28.

Mitä korkeampi Dk/t arvo on, sitä paremmin linssi läpäisee happea.

Lisäksi linssissä on UV-suoja. Piilolinssien kanssa kannattaa kuitenkin muistaa, että linssi suojaa silmää UV-säteilyltä vain peittämänsä alueen kohdalta. Piilolinssi ei siis suojaa silmän muita osia tai silmäluomia.

Kenelle MyDay piilolinssi sopii?

Kuulemani ja lukemani perusteella MyDay on erinomainen vaihtoehto kaikille piilolinssien käyttäjille, kunhan vain linssit mitat sopivat ja niistä löytyy oikea voimakkuus. Toivonkin Mydayn saavan aikaan silikonihydrogeelien osuuden kasvamista myös kertakäyttölinsseissä.

Hinta, ostopaikat ja tyytyväisyystakuu

Hinnaltaan MyDay-linssit ovat jonkin verran perinteisiä hydrogeelilinssejä kalliimmat. Kolmenkymmenen kappaleen laatikon hinta on ostopaikasta riippuen noin 30-40 euroa.

Periaatteessa MyDay-linssejä on saatavissa kaikista CooperVisionin linssejä myyvistä optikkoliikkeistä. Ostopaikkoja pitäisi kyllä löytyä, koska mielestäni CooperVisionin piilolinssit kuuluvat kaikkien isoimpien optikkoliikeketjujen valikoimiin. Lisäksi valtaosa ketjuun kuulumattomistakin liikkeistä myy CooperVisionin linssejä.

Coopervison myöntää optikkoliikkeistä ostetuille MyDay linsseille tyytyväisyystakuun. Jos asiakas ei ole tyytyväinen linsseihin, maksaa CooperVision linssien hinnan asiakkaalle takaisin.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa