Ongelma uusien lasien kanssa ja silmäterävälimitta?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Vikaostosko kysyi 9.12.2015

Vähän aikaa sitten puhjenneen kilpirauhasen liikatoiminnan (ja sen myötä silmäoireiden) takia olen joutunut jättämään piilolinssit ja käyttämään laseja.

Koska ennen olin käyttänyt vain piilolinssejä vanhat lasit kaipasivat päivitystä vaikka vahvuudet olivatkin samat. No uudet lasit nyt nenällä ja silmien on tosi vaikea tarkentaa näiden kanssa lähelle.

Silmät joutuu kovalle rasitukselle kun paljon koneella ollessa joudun kokoajan pinnistämään nähdäkseni. Eikä kauaskaan näkeminen ihan vaivatonta enää ole. Vanhojen lasien kanssa näitä ongelmia ei ole. 

Uusien lasien vahvuudet on siis täysin samat kun vanhojen eli -2,00 ja hajataitto -0,75 molemmissa. 

Tottumisestakaan ei enää voi olla kyse kun nämä jo ollut useamman viikon käytössä. 

Ikävä kärsiä joka ilta päänsärystä. Pitäisikö mennä optikkoliikkeeseen kyselemään mitä asialle tehdään?

Toinen asia mitä pohdin niin ennen minulta on laseihin mitattu pupillien? paikat jollain vehkeellä ja merkattu tussilla linssehin laseja tilatessa. Onko se vanhanaikainen käytäntö koska sitä ei enää tehty?

Kiitos jo etukäteen 🙂

Piilolinssioptikon vastaus

Hei!

Sinun kannattaa ilman muuta olla yhteyksissä lasit myyneeseen liikkeeseen. Olet kuitenkin totutellut laseihin jo jonkin aikaa.

Kertomasi mukaan voimakkuudet uusissa laseissa ovat samanlaiset kuin vanhoissa laseissasi. Tästä huolimatta esimerkiksi erilainen linssimateriaali tai erilainen mitoitus silmälaseissa voivat vaikuttaa näkemiseen.

Ainahan on myös mahdollista, että lasien valmistuksessa on tapahtunut virhe, jonka johdosta lasien käyttäminen on hankalaa.

Silmäterävälin mitta eli PD-arvo tarvitaan aina silmälasien valmistukseen. Se voidaan mitata käsivaralta esimerkiksi merkkaamalla kohta tussilla linssiin tai laitteella nimeltä pupillometri. Uusin tapa silmäterävälin mittaamiseen on lasien mitoittaminen tabletin tai erillisen mitoituslaitteen avulla.

Aina optikko ei siis välttämättä piirrä merkkejä linsseihin, vaikka hän asennusmitat ottaakin. Toki on mahdollista, että silmäteräväli on vain kopioitu vanhasta silmälasikortistasi, vaikka tämä ei suositeltavaa olekaan.

Ole joka tapauksessa yhteyksissä optikkoosi. Tässä ei ole missään nimessä mitään hävettävää. Päinvastoin, on aina optikkoliikkeenkin etu, että asiakas on aina lopulta tyytyväinen laseihinsa.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa