Ongelmana huimaus, vaikka silmälasit on jo vaihdettu uusiin?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Epätoivoinen kysyi 10.2.2016

Hei,

Sain syksyllä uudet lasit arvoilla +0.75, -2.25, 105; + 0.50, -2.0, 85. Yritin pitää laseja kuukauden, mutta ne aiheuttivat huimausta vasemmalle ja päänsärkyä.

Lasit korjattiin sitten + 0.25, -2.0, 105; +0.5, -2.0, 88, jolloin arvot ovat melkein samat kuin ihan alkuperäisissä vanhoissa laseissani, tuo akseli vain oli edelleen kymmenisen astetta isompi oikeassa silmässä. Optikko katsoi myös mustuaisen kohdan uudestaan. 

Huimaava huono olo helpottui sen verran, että voin pitää laseja pari tuntia, jonka jälkeen tunne palaa. Olen käynyt uudestaan silmälääkärillä, joka hänkin suositteli laseihin suunnilleen noita ensimmäisiä arvoja eikä osaa arvella mistä vasemmalle vetävä huimaus ja kiristävä tunne otsassa ja niskassa voisi johtua.

Tunne häviää kokonaan kun siirryn käyttämään noita iki-vanhoja laseja arvoilla + 0.25, -2.0, 95 ja + 0.5, -2.0, 82.

Osaatko auttaa? Olen aivan epätoivoinen enkä tiedä kuinka laseja pitäisi lähteä uudestaan korjaamaan!

Kiitos etukäteen!

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Epätoivoinen!

Valitettavasti minun on näin ulkopuolisena netin kautta mahdoton antaa mitään varmoja vastauksia, kun en pääse tutkimaan silmiäsi tai silmälasejasi.

Lähinnä itselle tulee mieleen, että suuri kokoero uusien ja vanhojen lasien välillä voisi selittää ongelmia tai sitten linssimateriaalissa tapahtunut muutos.

Vanhojen lasien ja näiden uusien lasien välillä ei ole muuta eroa kuin hajataitteisuuden suunta on kääntynyt oikeassa silmässä 10 astetta ja vasemmassa 6 astetta. Tämä on toki sinun hajataitteisuuden määrällä isohko muutos, mutta kyllä tähän pitäisi tottua.

Mielestäni sinun kannattaa olla vielä yhteydessä optikkoliikkeeseen, josta hankit silmälasit.

Periaatteessa voisi olla paikallaan vielä varmistaa, että lasit on varmasti valmistettu reseptin mukaan. Jos lasit vastaavat reseptiä, ainakin itse tutkisin tämmöisessä tilanteessa vielä kerran asiakkaan näön ja varmistaisin, että optinen keskipiste on varmasti oikealla kohdalla asiakkaan silmiin nähden.

Ole siis yhteydessä liikkeeseen josta lasit hankit.

Kannattaa ottaa mukaan myös vanhat lasit, joiden kanssa ongelmia ei ole. Tällöin optikko pystyy vertaamaan esimerkiksi optista mittoja näiden kaksien lasien välillä, jos näistä löytyisi selittävä tekijä ongelmiisi.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. Eero pylkkänen says

  Minulla piilolinssit+075 2.0D 14 siis monitehot kauko näkö hämärässä ja valaistussa tilasa sumenee eikä yhtä tarkka kun omalla silmällä omasilmä tarkempi jo noin 5 metrin jälkeen onkohan tuossa tullu virhe kun silmälasit 👓 on -0.75 ja piilarit +75 vai kuuluuko ollakkin

  • Hei Eero!
   Joskus silmälasien ja piilolinssien voimakkuudet voivat olla merkittävästikin erilaisia.

   Sinun voimakkuuserosi, jossa piilolinssit ovat +0,75 ja silmälasit -0,75, vaikuttaa kuitenkin vähän erikoiselta. Oletko varma noista kertomistasi arvoista? Jos arvot ovat tosiaan noin, voi olla, että tässä on tapahtunut inhimillinen virhe ja plussa- ja miinusmerkki olisivat menneet sekaisin jossain vaiheessa.

   Tässä tapauksessa sinun kannattaa olla yhteydessä liikkeeseen, josta ostit linssit. Asia selviää siellä varmasti.