Ongelmana vuotavat silmät – apu suojaavista silmälaseista?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Markku kysyi 24.1.2016

Hei,

Minulla on erityisen herkät silmät vuotamaan valtoimenaan pienimmästäkin kylmästä tai viimasta, vaiva on kiusallinen talvella jos on hiemankin tuulee tai on pakkasen puolella, eli lähes aina talvella. Tavallisena talvipäivän aamuna metroon kävellessäni joudun matkalla käsillä hieromaan ja pyyhkimään silmiäni 3-4 kertaa muutaman sadan metrin kävelymatkalla, ja metroon astun koko naama märkänä.

Käytän silmälaseja, ja olen aivan varma että ns. tavalliset urheilusilmälasit ei auta, vaan pitäisi olla maskimaiset, totaalisesti ulkoilman pysäyttävät lasit, ilmeisesti maskinmuotoiset uimalasit vahvuuksilla voisivat olla vastaus (edellyttäen tietysti että lasit olisivat sen näköiset että niitä kehtaisi käyttää.).? 

Netistä ei löydy millään vastausta hakusanoilla kylmältä / tuulelta suojaavat silmälasit. Hieman erikoista ettei optikkoliikkeet nettsisvuillaan tai valikoimissaan mainitse koko asiasta mitään, vaikka en varmasti ole ainoa jolla on tällainen vaiva eritysherkistä silmistä.

Mikä olisi optikon neuvo asiassa?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Markku!

Tämmöistä erityisesti tuulelta ja viimalta suojaavia silmälaseja ei valitettavasti tosiaan ole myynnissä. Itse en ole ainakaan törmännyt tämmöisiin ikinä urani aikana.

Itse en oikein keksi muuta ratkaisua kuin jonkinlaiset suojalasit lasien päälle tai laskettelulasit, joiden alle mahtuu omat silmälasit. Toki voimakkuuksilla olevat uimalasitkin ovat yksi vaihtoehto. Erityisen esteettisenä ratkaisuna näitä ei voi kuitenkaan pitää.

Tavallisesti apu tuulelta tai viimalta suojautumiseen löytyy kaarevista aurinkolaseista tai urheilulaseista. Kertomasi perusteella ne eivät ole ratkaisu sinun tapauksessa.

Jäin miettimään, että oletko kertonut tästä ongelmasta joko optikollesi tai silmälääkärille? Jos et ole, niin mielestäni kannattaisi selvittää ongelman syy, koska tämä selvästi haittaa elämääsi.

Onko sinulle tehty esimerkiksi kuivasilmäisyystutkimuksia? Vaikka tämä voikin kuulostaa vähän oudolta, voi yksi syy pakkasessa ja viimassa vuotaviin silmiin olla kuivasilmäisyys. Kuivasilmäisyys ei siis tarkoita sitä etteikö silmät voisi vuotaa jossakin tilanteessa, vaikka näin voisikin ajatella.

Suosittelisin sinua siis hakeutumaan tutkimuksiin selvittääksesi miksi silmäsi vuotavat näin paljon, ellei asiaa ole jo tutkittu.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa