Onko Air Optix Aqua -piilolinssin laatu huonontunut?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Noer kysyi 7.11.2015

Olen käyttänyt kyseisiä linssejä erittäin tyytyväisenä monta vuotta, mutta viimeisin laatikkoni/parini, jonka otin juuri käyttöön tuntuu selvästi huonommalta, kuin linssit aikaisemmin.

En näe linsseillä näillä yhtä tarkasti, aina kun laitan linssit silmiin, tarkistelen vaistomaisesti että meniköhän linssi väärinpäin tai silmäparit sekaisin.

Kun peitän toisen silmän, on näkö todella sumuinen, tämän jälkeen kun painan linssiä silmään / hiukan korjaan sen asentoa / räpyttelen, näen hetken tarkemmin. Hetken aikaa taisi olla myös hiukan roskatunnetta silmässä linssien vahdon yhteydessä, mutta tuo poistui. Kyseisen valmistan Pure Moist -neste yleensäkin parantaa linssien tunnetta, kun ne ovat olleet jonkun aikaa käytössä

Minulla on noin diopetrin ero silmien välillä ja tunne on hiukan, kun olisin laittanut linssit vääriin silmiin, vaikka tämä ei ole tilanne.

Oletteko saaneet asiakkailta vastaavaa palautetta vai voi kyseessä olla yksittäinen, huonolaatuinen linssi, joka ilmenee näin? Minun on vaikea arvioida, että onko molemmat linssit huonot vai toinen, koska näköni on erilainen molemmissa silmissä ja linsseissä on tarkoituksella muutenkin hiukan poikkeavat ja heikommat vahvuudet, koska katselen työssäni koko ajan lähelle.

Löysin vastaavia kokemuksia Lensonilta, itse en ole kuitenkaan hankkinut Lensonilta.

Jos Alcon on muuttanut linssiä näin radikaalisti, miten sitä voidaan enää myydä samalla tuotemerkillä? Voitteko saada kommenttia valmistajalta/maahantuojalta?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Noer!

Omat asiakkaani eivät ole kertoneet, että heillä olisi ongelmia Air Optix Aqua -piilolinssin kanssa. Myöskään linssin valmistajalta ei ole tullut viestiä, että linssissä olisi tapahtunut muutoksia, jotka voisivat selittää kuvailemasi ongelmat.

Aina jos piilolinssien käyttäjällä on epäilys siitä ovatko linssit varmasti kunnossa, kannattaa kokeilla vielä uusi linssi, jotta selviää onko kyseessä yksittäisessä linssissä oleva ongelma.

Jos uudenkin linssin kanssa on samanlaista ongelmaa, voi syynä ongelmiin olla se, että isommassa linssierässä on virhe. Toinen vaihtoehto on, että silmissäsi on tapahtunut jotakin, minkä vuoksi linssit eivät toimi silmässäsi.

Kannattaa olla yhteydessä linssit myyneeseen liikkeeseen. Ainakin itse pyydän asiakasta tämmöisessä tapauksessa kontrolliin ja pyydän ottamaan kaikki avaamattomat linssit mukaan.

Liikkeessä pystytään kokeilemaan vielä eri tuotantoerästä olevaa linssiä sekä tietenkin tarkastamaan linssien sopivuus silmään näin yleisesti.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa