Onko silmälasikaupan peruminen mahdollista?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Annkivi kysyi 21.1.2015

Minulle määrätyt kaksiteho silmälasit ovat liian vahvat, joudun myös kohottamaan laseja lukiessani.

Lukiessa näkökentän keskikohta ikäänkuin nousee ylemmäs. Silmät väsyvät ja tuntuu kuin ne pullistuisivat päästä. Iltaisin päätä särkee ja huimaa.

Viikon verran pidin laseja jatkuvasti, nyt olen palannut vanhoihin laseihini.

Voiko kaupat purkaa?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Annkivi!

Olen kirjoittanut oman juttusarjan tällaisista kuluttajaoikeudellisista asioista. Tämän kirjoituksen lopusta löydät linkin aiheeseen liittyvään kirjoitukseen.

Kaupan purku ei ole koskaan ensisijainen ratkaisu, jos tuotteessa on virhe. Ennen tätä ostajan on annettava myyjälle mahdollisuus korjata virhe. Toki joissakin liikkeissä voi olla “rahat takaisin”-tyytyväisyystakuu, mutta näin ei missään tapauksessa ole kaikissa optikkoliikkeissä.

Mistä olet päätellyt silmälasien olevan nimenomaan liian vahvat? Onko toinen optikko tai silmälääkäri tutkinut silmäsi uudellaan vai oletko itse päätellyt näin?

Luonnollisesti on mahdollista, että voimakkuudet ovat tosiaan väärät. On kuitenkin mahdollista, että kyseessä on joku muukin ongelma. Ihan yksinkertaisimmillaan kyse voi olla vaikka siitä, että silmälasit eivät istu kasvoillasi kunnolla. Lisäksi kyse voi olla myös uusiin voimakkuuksiin tottumisen ongelmasta.

Varmaa vastausta en luonnollisesti pysty kuitenkaan antamaan näin kun en pääse tutkimaan näköäsi.

Mielestäni sinun kannattaa olla ensimmäiseksi yhteydessä liikkeeseen josta lasit hankit. Näin optikko pystyy varmistamaan lasien voimakkuuden sekä mitoituksen oikeellisuuden ja tarvittaessa myös tutkimaan näkösi uudestaan.

Asia selviää varmasti tätä kautta!

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. Kirsi Seppälä-niemi says

  Voiko tilaamat lasit vaihtaa ns.edullisempiin. Olin ensimmäistä kertaa asiakkaana. Ensisijaisesti lukulasit +1,5 tai monitehot. Kokonais hintaa tuli 669€, josta Tailormade 1,6 linssit 440€!Kehykset 99€. Valitse 2 maksa 1. Samantapainen ostos ystäväni ja paketti tuli maksaa 149€! Hirveä hintaero!!

  • Hei Kirsi!

   Olette valinneet ystäväsi kanssa erilaiset tuotteet ja siksi hinta on erilainen. Sinulla on yksilöllinen ohennettu linssi ja ystävälläsi on hinnan perusteella niin sanottu peruslasi. Molemmilla laseilla näkee, mutta ominaisuudet ovat erilaiset ja siksi hinta on erilainen. Hyvä vertailu kohde voisi olla, että sinun lasisi ovat kuin räätälin tekemä mittatilauspuku ja ystäväsi lasit marketista ostettu puku.

   Kuten ymmärrettävää on, silmälaseja ei voi palauttaa ja saada kaikkia rahoja takaisin, koska kyseessä on tuote, jota ei voi enää myydä toiselle.

   Silmälasitilauksen voi kuitenkin perua, mutta liikkeellä on oikeus veloittaa sille syntyneet kulut.

   Eli jos haluaisit vaihtaa linssit edullisimpiin, liikkeellä on oikeus veloittaa kalliimpien linssien tilauksesta aiheutuneet kulut sinulta.

   Olen kirjoittanut aiheesta oman kirjoituksen, joka kannattaa lukea: Mitä tehdä mikäli silmälasikauppa alkaa kaduttaa?

   Kannattaa kysyä liikkeestä, josta olet lasit tilannut, miten he suhtautuvat tämmöiseen muutokseen.

   Onko kyseessä muuten moniteholasit vai lukulasit?