Onko silmälasikaupan peruminen mahdollista?

Osta piilolinssit netistä!

Jättivalikoima piilolinssejä ja nopea toimitus. 97% tilauksista lähtee saman päivän aikana, kun ne on tehty.

Alensa.fi

Nimimerkki Annkivi kysyi 21.1.2015

Minulle määrätyt kaksiteho silmälasit ovat liian vahvat, joudun myös kohottamaan laseja lukiessani.

Lukiessa näkökentän keskikohta ikäänkuin nousee ylemmäs. Silmät väsyvät ja tuntuu kuin ne pullistuisivat päästä. Iltaisin päätä särkee ja huimaa.

Viikon verran pidin laseja jatkuvasti, nyt olen palannut vanhoihin laseihini.

Voiko kaupat purkaa?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Annkivi!

Olen kirjoittanut oman juttusarjan tällaisista kuluttajaoikeudellisista asioista. Tämän kirjoituksen lopusta löydät linkin aiheeseen liittyvään kirjoitukseen.

Kaupan purku ei ole koskaan ensisijainen ratkaisu, jos tuotteessa on virhe. Ennen tätä ostajan on annettava myyjälle mahdollisuus korjata virhe. Toki joissakin liikkeissä voi olla “rahat takaisin”-tyytyväisyystakuu, mutta näin ei missään tapauksessa ole kaikissa optikkoliikkeissä.

Mistä olet päätellyt silmälasien olevan nimenomaan liian vahvat? Onko toinen optikko tai silmälääkäri tutkinut silmäsi uudellaan vai oletko itse päätellyt näin?

Luonnollisesti on mahdollista, että voimakkuudet ovat tosiaan väärät. On kuitenkin mahdollista, että kyseessä on joku muukin ongelma. Ihan yksinkertaisimmillaan kyse voi olla vaikka siitä, että silmälasit eivät istu kasvoillasi kunnolla. Lisäksi kyse voi olla myös uusiin voimakkuuksiin tottumisen ongelmasta.

Varmaa vastausta en luonnollisesti pysty kuitenkaan antamaan näin kun en pääse tutkimaan näköäsi.

Mielestäni sinun kannattaa olla ensimmäiseksi yhteydessä liikkeeseen josta lasit hankit. Näin optikko pystyy varmistamaan lasien voimakkuuden sekä mitoituksen oikeellisuuden ja tarvittaessa myös tutkimaan näkösi uudestaan.

Asia selviää varmasti tätä kautta!

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa
Piilolinssioptikko Google+:ssa

Jätä kysymys tai kommentti

*