Opiskelijan ensimmäiset silmälasit – ongelmana tekstin lukeminen

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Opiskelija kysyi 8.1.2016

Hei!

Olen 19-vuotias opiskelija ja hankin lokakuun alussa ensimmäiset silmälasini päänsärkyjen ja väsyneiden silmien takia. 

Vahvuuksia on oikeassa silmässä sf +0.75 cyl -0.25 Ax 110 ja vasemmassa sf +0.50 Cyl -0.25 Ax 160. 

Olen käyttänyt laseja lähinnä koulussa ja muuten lähityötä tehdessä. Ennen lasien hankintaa minulla oli etenkin väsyneenä ja iltaisin vaikeuksia nähdä television tekstityksiä ja tekstien päälle ilmestyi haaleampi versio samoista teksteistä ja ne ikäänkuin levisivät.

Mainitsin tästä optikolle mutta nyt olen huomannut että edes laseilla en näe tekstejä kunnolla vaan ne näkyvät lähes samanlaisina kuin ilman laseja. Sama ilmiö tapahtuu myös tietokonetta katsellessa ja kaikista vaikeinta on nähdä vaaleaa tekstiä tummalta pohjalta. Muuten kyllä näen sekä laseilla että ilman niitä tarkasti kauas. 

Optikko mainitsi että minulla oli myös lievää piilokarsastusta mutta ei nähnyt sitä tarpeelliseksi korjata. 

Mistä tällaiset ongelmat voivat johtua ja pitäisikö minun mennä uuteen näöntarkastukseen?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Opiskelija!

Näin netin kautta minun on mahdoton antaa varmaa vastausta kun en pääse tutkimaan näköäsi. Lisäksi jäin miettimään, että huomasitko heti, että et näe laseillakaan tekstejä kunnolla vai onko tilanne muuttunut lasien hankkimisen jälkeen muutamassa kuukaudessa.

Joka tapauksessa tekstien näkymisen ongelma voi johtua monesta tekijästä. Periaatteessa näöntutkimuksessa tai lasien valmistuksessa on voinut tapahtua virhe. Toisaalta on myös mahdollista, että edes laseilla näköäsi ei saada tarkemmaksi.

Sekin on myös mahdollista, että pieni piilokarsastus olisi kuitenkin vaatinut laseihin prismakorjausta.

Mielestäni sinun kannattaa olla yhteydessä liikkeeseen, josta ostit silmälasit ja kertoa ongelmistasi. Siellä pystytään varmistamaan lasien valmistuksen oikeellisuus sekä tarvittaessa tutkimaan näkösi uudelleen.

Ja kuten olen aina sanonut, tämmöisissä tilanteissa ei kannata millään tavalla hävetä yhteydenottoa optikkoliikkeeseen. Loppujen lopuksi on aina sekä asiakkaan sekä liikkeen etu, kun asiakkaalle löydetään parhaimmalla mahdollisella tavalla toimivat silmälasit.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa