Aivokalvontulehduksen takia heikentyneen näkökyvyn korjaaminen?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin.

Annukka kysyi 17.10.2013

Hei olen 51-vuotias nainen ja olen pienenä vauvana menettänyt vasemmasta silmästäni näkökykyä aivakalvotulehduksen takia niin että näkökyky on noin 30 %. Oikean silmän näkö on ok paitsi ikänäköä on siinäkin. Laseja olen käyttänyt koko ikäni. Taittovirhe on myöskin.

Kysymykseni kuuluu: Pystyykö vasemmalle silmälleni tekemään jotain että näkö siinä paranisi ja tulisiko siitä yhden vertainen oikean silmäni kanssa? Mulle on joskus kerrottu ettei sitä voi leikata mutta nyt olen alkanut miettiä asiaa kun tiede on kehittynyt.

Kiitos ajastasi:)

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Annukka!

Valitettavasti en optikkona pysty ottamaan kantaa siihen olisiko vasemman silmäsi näkö parannettavissa esimerkiksi leikkauksen avulla. Oletko käynyt milloin viimeksi silmälääkärillä?

Kysymyksesi on semmoinen, että suosittelisin sinua varaamaan ajan silmälääkärille. Itse uskoisin, että jos näkökyky on parannettavissa, niin se tapahtunee tosiaan jonkinlaisen leikkauksen avulla.

Itselläni tulee tästä myös mieleen se, että kun olet vauvasta asti tottunut tämmöiseen näkemiseen, niin tottuisiko näköjärjestelmäsi siihen että näkisit molemmilla silmillä samalla tavalla. No, tätäkin silmälääkäri osaa arvioida.

Pahoittelen tosiaan, että en pysty auttamaan tämän enempää.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa