Ensimmäiset piilolinssit

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin.

Nimimerkki Karo kysyi 08.12.2013

Hei!

Minulla on ollut lasit useita vuosia, ja nyt olen ajatellut hankkia ensimmäiset piilolinssit. Tällä hetkellä minulla on n. -6 lasit ja jonkin verran hajataittoa.

Kirjoitit taannoin hajataittoa korjaavista “kuukausilinsseistä”. Onkohan niitä myös kertakäyttöisinä? Tai, onko hajataiton korjaaminen piilolinsseillä yleensä tarpeellista, jos niiden käyttö on satunnaista?

Entä onko turvalista käyttää muualta kuin optikolta ostettuja ns. halpalinssejä, kun olen ensin selvittänyt tarvittavat linssivahvuuteni?

Myös haluaisin tietää, mikä merkitys tai ero on, varaanko tarkastusajan optikolle vaiko silmälääkärille?

Kiitos vastauksista!

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Karo!

Mukava kuulla, että olet päättänyt hankkia itsellesi piilolinssit.

Hajataitteisuutta korjaavia kertakäyttölinssejä on myös saatavissa. Mielestäni hajataiton korjaaminen kannattaa yleensä aina myös piilolinsseissä, vaikka ne tulisivatkin vain satunnaiseen käyttöön. Näin näkeminen on mahdollisimman mukavaa ja tarkkaa myös piilolinssien kanssa.

Sinun kannattaa varata aika optikolle piilolinssisovitukseen. Tällöin selviää voitko käyttää piilolinssejä ja minkälaiset linssit sopivat voimakkuuksiisi ja käyttötarkoituksiisi parhaiten.

Optikot tekevät käytännössä aina varsinaiset piilolinssisovitukset. Uskoakseni Suomessa on vain ihan yksittäisiä silmälääkäreitä, jotka ovat yleensä sovittaneet piilolinssejä.

Toki jos asiakkaalla on jokin silmään vaikuttava yleissairaus tai silmäsairaus, voi optikko haluta silmälääkäriltä lausunnon siitä, että kyseiselle henkilölle ei ole estettä sovittaa piilolinssejä. Tässäkin tapauksessa optikko tekisi siis varsinaisen sovituksen.

Tunnettujen nettikauppojen linssit ovat samoja tuotteita kuin optikkoliikkeissä myytävät. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että optikon tekemä piilolinssimääräys on voimassa vain ja ainoastaan siinä mainittuun tuotteeseen.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Jätä oma kysymyksesi  tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa